„STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Šio tyrimo tikslas nustatyti, ar buvo nuslėptas girtumo faktas“, - BNS pirmadienio vakarą patvirtino STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

Anot jo, pirmadienį buvo apklausti asmenys, galėję žinoti apie įvykio aplinkybes, taip pat keliose įstaigose, tarp jų -medicinos įstaigoje, atlikti dokumentų poėmiai.

„Įtarimai kol kas niekam nepareikšti“, - sakė R. Golubovas.

Neoficialiomis BNS žiniomis, tarp pareigūnų apklaustų asmenų yra medikų.

V. Baltraitienė: D. Gineikaitė gali būti nušalinta nuo pareigų

Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovė Daiva Gineikaitė gali būti atšaukta iš atostogų ir jos atžvilgiu gali būti pradėtas tarnybinis patikrinimas, sako žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.
Ministrė BNS pirmadienio vakarą sakė, jog tokių veiksmų bus imtasi gavus informaciją iš Specialiųjų tyrimų tarnybos dėl atliekamo ikiteisminio tyrimo įtariant galimą bandymą nuslėpti D.Gineikaitės neblaivumą.

Daiva Gineikaitė
„Jeigu šitaip bus, tai aišku bus atšaukta iš neapmokamų atostogų ir bus pradėtas tarnybinis patikrinimas ir nušalinimas tada nuo pareigų. Čia yra visai kiti dalykai, ne administracinis nusižengimas, o iš tiesų rimtesni. Bet kol kas aš tos informacijos neturiu“, - BNS pirmadienį sakė V.Baltraitienė.

Seimo antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius BNS pirmadienį sakė, kad D.Gineikaitės atostogos po šeštadienį įvykusios avarijos bei kraujo tyrimų, kurie parodytų, ar ji buvo neblaivi, laukimas sudaro įspūdį, kad ji arba meluoja arba bando padaryti nusikaltimą - papirkti medikus.

Vitalijus Gailius
„Aš stebėdamas šią viešą erdvę manau, kad ji blefavo, melavo arba buvo bandoma padaryti nusikaltimą, todėl bandžiau pasidomėti. (...) Manau, kad tvirtinasi ta versija, kad buvo bandoma papirkti“, - BNS sakė V.Gailius.

NŽT direktorė D. Gineikaitė, kuri, įtariama, šeštadienį neblaivi sukėlė avariją, pirmadienį išėjo nemokamų atostogų.

Policijos duomenimis, šeštadienio popietę neblaivi NŽT vadovė Kaune sukėlė avariją. 34-erių D.Gineikaitei nustatytas 1,66 promilės girtumas.

Tuo metu pati D.Gineikaitė neigia buvusi neblaivi ir tikina atlikusi kraujo tyrimą medicinos įstaigoje, tačiau kurioje konkrečiai sveikatos įstaigoje atliktas šis kraujo tyrimas kol kas nenurodoma.

Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Vadovauti NŽT D.Gineikaitė pradėjo praėjusių metų gruodžio viduryje.