"Taip, aš gavau iš Viešojo saugumo tarnybos vado informaciją su grifu "slaptai", ir ta informacija perduota toms žinyboms, kurios privalo tirti. Tai ir padaryta. Visą atsakymą mes šiandien pagal Ministro Pirmininko pavedimą išsiuntėme ir atsakėme į visus tuos klausimus, kuriuos kėlė Ministras Pirmininkas dėl tų problemų, kurios buvo nustatytos. Tos problemos arba išspręstos, arba jau sprendžiamos, arba artimiausiu metu bus išspręstos", - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė vidaus reikalų ministras.

Pasiteiravus, kada ši informacija bus pristatyta, S.Skvernelis atsakė, kad "tada, kai ji bus realizuota, bet tai, kas susiję su valstybės ar tarnybos paslaptimi, teks pasikliauti jų žodžiais, kad tokių asmenų toje tarnyboje nebeliko".

S. Skvernelis taip pat patvirtino, kad tarp šių asmenų buvo ir dirbusių su slapta informacija. Tiesa, jų skaičiaus neįvardijo.

ELTA primena, kad Premjeras Algirdas Butkevičius buvo pavedęs Valstybės saugumo departamento vadovui kartu su vidaus reikalų ministru atlikti išsamų tyrimą dėl žiniasklaidoje išdėstytų problemų VST sistemoje. Naujasis VST vadovas Ričardas Pocius naujienų portalui DELFI sakė, kad struktūroje dirba valstybei nelojalūs pareigūnai, nemaža dalis jų yra susijusi giminystės ryšiais, VST pristeigta nereikalingų pareigybių, aprūpinimas technine įranga menkas, tarnyba naudojama kaip priedanga privatiems verslams.