Policijos duomenimis, Savanorių prospekte D. Gineikaitės vairuojamas automobilis „Nissan Qashqai“ persirikiuodamas atsitrenkė į kitą automobilį. D. Gineikaitei nustatytas 1,66 prom. girtumas.

Girta moteris susidūrė su automobiliu „Mitsubishi Outlander“, kurį vairavo 38-erių metų vyras.

Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Pasivažinėjimas gali kainuoti postą

Susisiekus su Žemės Ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės atstove spaudai Jolanta Butkevičienė, ši pabrėžė, kad nei ji, nei ministrė nesiima vertinti D. Gineikaitės veiksmų, kol nėra tyrimo rezultatų.

„Pirmadienį ryte ministrė susitinka su NŽT vadove ir bus kalbama“, - teigė ji. „Ministrės nuostata labai aiški - jei paaiškės, kad iš tiesų vairavo neblaivi, bus imtasi atitinkamų veiksmų“.

Pasitikslinus, ar tai reikštų, kad vairavimas išgėrus D. Gineikaitei kainuotų užimamą postą, J. Butkevičienė patikino, kad būtent taip.

„Kalbėjau su ja pačia, jos versija yra kitokia. Ji sakė, kad iškart po įvykio nuvyko į polikliniką, davė kraujo. Pirmiausia pūtė, tai parodė nulį. Man sunku komentuoti, bet jeigu faktai pasitvirtins ir iš tikrųjų bus pripažinta, kad girta vairavo, tai aš esu įsitikinusi, kad toks žmogus negali dirbti valstybės tarnyboje ir tuo labiau vadovu“, - sekmadienį LRT radijui sakė V. Baltraitienė.

Ne pirmas eismo incidentas

Tris dukras auginanti D. Gineikaitė jau ne pirmą kartą susiduria su policija. Šių metų rugpjūčio mėnesį moters automobilis vos neapvirto dėl subadytos padangos. Incidentas vyko iš karto po Nacionalinės žemės tarnybos šventės. Tą kartą aukštas pareigas einanti vadovė kreipėsi į policiją ir prašė pagalbos.

Moteris NŽT vadovės pareigas eina nuo 2014 metų gruodžio mėnesio. Prieš tai ji dirbo šios tarnybos Kauno skyriaus vedėja. D. Gineikaitė per 2011 metų savivaldos rinkimus atstovavo Darbo partijos rinkimų komisijai.