„Pagrindine problema galėtume įvardinti tai, kad įstaigai trūksta nuolatinio vadovo ir dėl to stinga darnos kolektyvo darbe. Tikime, kad situacija iš esmės pagerės pradėjus dirbti naujam vadovui", - sako socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis.

Tyrimo metu nenustatyta patikimų faktų ir įrodymų, kad lapkričio 30 d. du Vilijampolės socialinės globos namuose augantys vaikai būtų buvę išvežti ir dirbę. Nustatyta tai, kad tądien šie vaikai buvo savavališkai pasišalinę iš globos namų ir už juos atsakingi tiesiogiai dirbantys asmenys nesiėmė pakankamų priemonių tam užkirsti kelią.

Tyrimą atlikusi komisija rekomenduoja, kad Vilijampolės socialinės globos namuose būtų peržiūrėtos ir aktualizuotos įstaigos darbuotojų veiksmus reglamentuojančios tvarkos ir procedūros ypatingiems atvejams nepriskirtinų nenumatytų įvykių metu bei užtikrinti, kad visi įstaigos darbuotojai su minėtais pakeitimais būtų supažindinti, o pakeitimų - laikomasi. Taip pat sudaryti galimybes įstaigos darbuotojams gilinti žinias įstaigos gyventojų įdarbinimo ir laikino svečiavimosi bei kitais klausimais.

Šiuo metu vyksta policijos tyrimas, kurio rezultatai dar nėra žinomi.