„Tikiuosi, kad garbės konsulatas, jo vadovas ir visa komanda bus didelė pagalba ir Lietuvos verslui, kuris po truputį žengia į Afrikos šalių rinkas, - sakė užsienio reikalų viceministras Raimundas Karoblis, penktadienį dalyvavęs oficialioje garbės konsulato ceremonijoje Nairobyje. - Džiaugiuosi, kad turėsime puikų kontaktą vienoje labiausiai augančių Rytų Afrikos ekonomikų, kuri yra ne tik šio regiono finansinis ir verslo centras, bet ir prekybiniai vartai į kitas kaimynines Afrikos šalis“.

Ceremonijoje taip pat dalyvavo Kenijos užsienio reikalų ministrė dr. Amina Mohamed, politikai, žinomi Kenijos teisininkai, kelių Kenijos bankų vadovai, verslo organizacijų vadovai, Kenijos ministerijų ir centrinio banko atstovai. Iškilmingo priėmimo metu, Lietuvos diplomatai pristatė Lietuvos ekonomikos aktualijas, sparčiausiai Lietuvoje besivystančius ekonomikos sektorius bei jų potencialą.

Tai – devintasis Lietuvos garbės konsulatas Užsachario Afrikoje. Kenija yra didžiausia Rytų Afrikos ekonomika, šio regiono telekomunikacijų, finansų ir logistikos centras, traukiantis verslininkus iš viso pasaulio.

Vizito metu viceministro delegacija taip pat susitiko su Kenijos Privataus verslo sektoriaus asociacijos (KEPSA) ir Kenijos pramonės ir prekybos rūmų vadovais, kurie pažymėjo, jog juos domina galimybės stiprinti ryšius su Lietuvos verslo asociacijomis, kaip tai šiuo metu daroma ir su kitų Vidurio Europos šalių verslu.

Viceministro R. Karoblio delegacija pradeda dalyvavimą ir Kenijoje vykstančioje 10-oje Pasaulio prekybos organizacijos derybinėje konferencijoje, kurios metu be derybinių sesijų numatomos ir dvi ES Užsienio reikalų ir prekybos ministrų tarybos.