Šiais metais tarnyboje jau pradėta 319 tyrimų (gauta 260 skundų bei dar pradėti 59 tyrimai savo iniciatyva). Tai gerokai daugiau nei anksčiau. Iki šiol daugiausia tyrimų per visą tarnybos gyvavimo laiką buvo atlikta 2013 m. ir 2014 m. (atitinkamai 281 ir 279).

Beveik pusė tyrimų (48 proc.) atlikta dėl valdžios ir valdymo institucijų veiklos. Didžiausia atliekamų tyrimų statistika fiksuojama dėl valdžios ir valdymo institucijų leidžiamų teisės aktų. Trečdalis tyrimų atlikta dėl galimos diskriminacijos darbo santykių srityje, nors anksčiau būtent šios srities skundai sudarydavo daugumą.

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė, sveikindama su Tarptautine žmogaus teisių diena, teigia, kad nors tarnybai šie metai yra rekordiniai pagal gautų skundų skaičių, suvokimo apie lygias galimybes vis dar stipriai trūksta. Kai šio suvokimo atsiras daugiau, o žmonės žinos savo teises, kreipimųsi turėtų daugėti ir Tarnybos vizija - lygias galimybes suvokianti visuomenė - nebus tik deklaratyvi nuostata.

Vienas iš lygių galimybių kontrolierės A. Lobačevskytės šių metų veiklos prioritetų - regionų lankymas. Nuo rugsėjo mėnesio kontrolierė apsilankė 24 savivaldybėse; visas savivaldybes planuojama aplankyti iki vasaros pradžios. Lygių galimybių kontrolierei lankantis regionuose, čia pastebima diskriminacijos apraiškų (pavyzdžiui, diskriminuojančių skelbimų kavinėse), ryškėja daugelio Lietuvos savivaldybių neigiamos išankstinės nuostatos dėl pabėgėlių. Tokia situacija sudaro sąlygas tam, kad artimoje ateityje skundų dėl diskriminacijos gali daugėti.

Kitos šiuo metu tarnybai svarbios veiklos sritys apima įstatymų tobulinimą, institucijos stiprinimą, efektyvesnį tarnybos veiklos viešinimą, viešojo sektoriaus institucijų įgalinimą lygių galimybių srityje, bendradarbiavimą su lygių galimybių užtikrinimo srityje dirbančiomis organizacijomis ir akademine bendruomene.

Pažymėtina, kad 2015 m. mažiausiai tyrimų (4) atlikta dėl švietimo įstaigų veiklos; tai mažiau nei 1 proc. visų tyrimų. Dėl galimos diskriminacijos prekių ir paslaugų srityje šiais metais atliktas 51 tyrimas (17 proc.).