„Stebėsenos skyriaus specialistai nustatė, kad vienoje iš laidų vėl yra karo kurstymo, neapykantos požymių“, - BNS sakė jis.

Anot LRTK pirmininko, spalį įsigalioję Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimai numato, kad komisijos sprendimai yra galutiniai, todėl jei LRTK įpareigos retransliuotojus perkelti „RTR Planeta“ į papildomai apmokestinamų programų paketus, tai turės būti vykdoma jau kitą dieną.

„Kai kurie kabelinės televizijos operatoriai jau ir dabar yra perkėlę televiziją į mokamus paketus. Jei bus pakartotinai pažeidimas padarytas, tuomet vadovaujantis naujomis įstatymų nuostatomis, sektų kitas įpareigojimas operatoriams - pakeisti tą programą kita programa, o šios nebegalės retransliuoti“, - patvirtino R.Vaitekūnas.

Anot komisijos pirmininko, minėtoje laidoje buvo diskutuojama apie Turkijos numuštą Rusijos karinių pajėgų lėktuvą, kuris pažeidė Turkijos oro erdvę - laidoje, ekspertų nuomone, informacija buvo pateikiama tendencingai, buvo kurstoma neapykanta NATO, Jungtinių Amerikos Valstijų atžvilgiu. Jis taip pat pabrėžė, kad tai yra pirmasis rimtas pažeidimas, užfiksuotas Lietuvoje retransliuojamose rusiškose televizijose nuo birželio mėnesio.

LRTK Švedijoje registruotos „ RTR Planetos“ retransliacijas jau buvo visiškai uždraudusi šiemet, nuo balandžio 13 iki liepos 13 dienos - tai buvo pirmoji tokia procedūra Europos Sąjungoje (ES), kai buvo visiškai užrdaustos ES registruoto kanalo retransliacijos. Anot komisijos, televizija savo laidose kurstė karą ir neapykantą bei pakartotinai pažeidė Visuomenės informavimo įstatymą.

Šių metų pradžioje buvo pritaikytas trijų mėnesių draudimas retransliuoti dalį „Ren TV Baltic“ laidų, pernai tokios pat trukmės sankcija buvo taikoma „NTV Mir Lithuania“, užpernai - Pirmojo Baltijos kanalo (PBK) laidoms, pagamintoms ne ES.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1456)