Kalėdų eglės įžiebimo šventė prasidėjo 17.00 val. prie Trakų kultūros rūmų.

Į renginį susirinkusių mažųjų dėmesį patraukė “Raganiukės teatras” su Trimis Kalėdiniais paršeliais ir jų pasaka.

Miesto eglę įžiebti pakvietė lietuviškasis senelis Kalėda. Anot Trakų rajono savivaldybės atstovų, po eglutės įžiebimo Kalėdų senelio sostine tituluojamame mieste prasidės kalėdinių renginių maratonas, kuris tęsis iki pat Naujųjų metų.

Kalėdų Senelių sostinės vardą Trakai gavo dėl to, kad čia vyksta ilgiausios pasaulyje – mėnesį trunkančios Kalėdos. Žiemos švenčių metu į miestą viešnagės užsuka ir Kalėdų seneliai iš užsienio. Tai laikas, kai renginių prganizatoriai siūlo susipažinti ne tik su Lietuvos, bet kitų šalių kalėdinių švenčių tradicijomis. Skelbiama, kad šiemet Trakuose viešės keturių šalių – Italijos, Lenkijos, Ukrainos ir Latvijos Kalėdų Seneliai.

Šiandien turistų pamėgtuose Trakuose prasidėjo ir Kalėdų mugė. Joje originalius rankų darbo gaminius kviečia įsigyti Lietuvos amatininkai.

Kalėdinė mugė Karaimų gatvėje, Trakuose, šurmuliuos ir šventinę dvasią kurti kvies iki sausio 3 dienos. Norintieji įsigyti originalių dirbinių tai padaryti galės kiekvieną dieną nuo 10 val. iki 16 val.

Trakai žiemą vadinami senovinių žibintų miestu. Vietiniams gyventojams šis pavadinimas esą taip patiko, kad šie ėmė vis daugiau žibintų įžiebti namų languose ir gatvėse, šalia pastatų. Taip trakiečiai kovoja su ankstyvomis žiemos sutemomis daugelį varančiomis į neviltį.

Kiti renginiai:

Gruodžio 5-ąją, šeštadienį, 13.06 val. Senelis Kalėda su nykštukais iš Vilniaus specialiu traukinio reisu atbildės į Trakus.

Gruodžio 6 dieną 12 val. pilyje lauks Senelio Kalėdos draugas iš Lenkijos – Šv. Mikalojus. Lenkų Kalėdų Senelis bendraus su vaikais ir suaugusiais, sveikins Lenkijos ambasados Lietuvoje atstovai, pilies didžiojoje menėje džiugins nuotaikingas lenkų dainų ir šokių ansamblio „Wilenka“ koncertas.

Skelbiama, kad Kalėdų Senelių sostinės renginiai savaitgaliais ir švenčių dienomis pilyje truks iki sausio 3 dienos.

„Kazematuose savo rezidencijoje lauks Kalėdų Senelis, kieme veiks užeiga, kalėdinė mugė, pasakas skaitys žinomi šalies žmonės. Gruodžio 19-ąją laukia ypatinga pramoga – iš 5 tūkstančių keksiukų bus statomas senis besmegenis, kurį visi skaniai suvalgys. Gruodžio 26-ąją vyks milžiniškos kalėdinės „skruzdėlyno“ eglės statybos ir jos valgymo puota“,– rašoma Trakų rajono savivaldybės puslapyje.

Trakuose taip pat veiks Kalėdų Senelio paštas su specialiais atvirukais, firminiu spaudu, bus daromos momentinės nuotraukos, vyks žaidimai.

Vietiniai gyventojai ir svečiai galės apsilankyti 7-iose Nykštukų rezidencijose, įsikūrusiose įvairiose miesto lankytinose vietose. Ir pilies kiemo mugėje, ir Tradicinių amatų centre prekybininkai kvies įsigyti dovanėlių, suvenyrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)