Kalėdų eglutės įžiebimo proga mieste vyksta šventinis renginys – panevėžiečius linksmina įvairūs šokių ir dainų ansambliai. Visą šventę vainikuos fejerverkai.

Šiais metais Panevėžio eglutė neliko nepastebėta ir dar būdama neįžiebta. Po 2013-ųjų metų fiasko, kai miesto eglė tapo tikru pajuokos objektu socialiniuose tinkluose, kasmet gruodžio mėnesį Laisvės aikštėje pastatytas Kalėdų medis susilaukia smalsių žvilgsnių. Šiais metais eglei negailėta pagyrų, mat miesto centre lapkričio pabaigoje pastatyta eglutė – labai daili.

Panevėžio miesto savivaldybė skelbė, kad šiemet eglutę miestui padovanojo panevėžiečiai Valentinas ir Bronislava Gaidelioniai. Dar prieš puošiant eglę buvo skelbiama, kad ji „bus dekoruojama dviejų spalvų girliandomis, dar niekur nenaudoto dizaino puošmenomis su integruotais tūriniais bumbulais ir dinaminiais efektais. Blyksinčios girliandos keisis keliskart per valandą ir nušvis mirgančio sniego/žvaigždžių efektu“.

Kaip visa tai atrodo realybėje jau šiandien savo akimis galėjo išvysti panevėžiečiai.

Be Laivės aikštės, šventinėmis dekoracijomis šiemet pasipuošė visos aplinkinių gatvių atkarpos: J. Basanavičiaus, Elektros, Vasario 16-osios, Vilniaus.

Pašaipų bangą internete pagrindinė Panevėžio eglė sukėlė 2013 metų gruodį. Tuomet eglutė iš kitų miestų eglių išsiskyrė ne tik asimetriškumu, bet ir puošyba mat įžiebus vakarinius papuošimus eglės iš esmės buvo nematyti. Iš eglutės tuomet negailestingai išsityčiojo ir Lietuvoje gerai žinomas bei socialiniuose tinkluose itin populiarus „Humoro klubo narys“ Mantas Katleris.

„Visų pirma, nėra būtina ant eglės sudėt VISUS žaislus, kokius tik turit sandėly. Ir iš kur vapšče jūs tokių žaislų gaunat? Radži sceninį kostiumą išardot ir juo papuošiat eglę? Ir davai kitais metais nesiųskit dviejų girtų statybininkų į mišką, kad eglę miestui nukirstų“, – savo feisbuko paskyroje tuomet rašė M. Katleris.

Šis komiko įrašas feisbuke išplito žaibo greičiu. Po kilusio šurmulio Panevėžio miesto savivaldybės atstovai aiškino, kad eglė buvo išrinkta miesto dizainerio ir eglės grožio vertinimas – kiekvieno skonio reikalas.

Panašu, kad iš skaudžių klaidų miestas tikrai pasimokė – jau antrus metus po nesėkmės miesto centre sužimba Kalėdų dvasią palaikanti eglė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)