Pasak Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko, jau ketvirtus metus šventinę atmosferą kursiantis eglučių parkas tapo gražia tradicija.

„Šiais metais sulaukėme ypatingai daug norinčiųjų puošti kurorto erdves. Eglučių parkas – šventė ir druskininkiečiams, ir kurorto svečiams, tad kviečiu visus apsilankyti Druskininkuose, nes kurortas didžiąsias metų šventes pasitinka išties atsinaujinęs.

Kaip ir praėjusiais metais, druskininkiečiai bei kurorto svečiai galės balsuoti už jiems labiausiai patikusią eglutę, o daugiausiai balsų surinkusios eglutės kūrėjai bus pagerbti kasmetinio Druskininkų savivaldybės nominacijų vakaro metu, kur jiems bus įteiktas simbolinis apdovanojimas. Padėkos vakaro metu tradiciškai pagerbiami ir geriausi metų projektai, renginiai, sėkmingai dirbantys verslininkai, nusipelnę druskininkiečiai“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas.

Originalių Kalėdinių eglučių parkas jau tapo išskirtine Druskininkų tradicija – pirmaisiais metais parke nušvito 12 eglučių, antraisiais metais mirgėjo jau 21 originali žaliaskarė, praėjusiais metais parke puikavosi 29-ios eglutės, o šiais metais visus džiugins net 36-ios.

Druskininkai šventinį laikotarpį pasitinka išskirtinai pasipuošę – netoliese Kalėdinių eglučių parko spindi didžioji miesto eglė, o šalia jos įrengta prakartėlė su gyvomis avimis. Prakartėlę puošia druskininkiečių menininkų Antano Česnulio ir Gintauto Akstino sukurtos medinės šventosios šeimynos ir trijų karalių skulptūros.

Įžiebę Kalėdinę eglę ir Kalėdinių eglučių parką, Druskininkai kviečia apsilankyti ir kituose gruodžio mėnesį organizuojamuose šventiniuose renginiuose.