„Kreipiuosi į vagis, kurie šiąnakt prie Bajorų kelio 15 namo (Vilniuje) pavogė mūsų šeimos šeimyninį automobilį „Toyota Corolla Verso“, juodos spalvos, valstybiniai numeriai GBR 397. Jūs pavogėte šeimos, auginančios keturis mažamečius vaikus, pagrindinę transporto priemonę.

Artėjančios šv. Kalėdos – stebuklų metas ir aš tikiuosi, kad per šias šventes prabyla ne tik gyvuliai tvartuose, bet prabils ir Jūsų sąžinė. Bent jau automobilyje buvęs vežimėlis ir vaikiškos kėdutės jums tikrai nereikalingi“, – tokia D. Tumo žinutė feisbuke ėmė plisti žaibišku greičiu.

Sukėlė daug nepatogumų

DELFI susisiekus su D. Tumu, jis tik patvirtino, kad visa ši pateikta informacija – teisinga.

„Šis automobilis buvo mūsų šeimos, septynvietis. Tikrai nebuvo pirmos jaunystės, 2007 m., tad nė į galvą nešovė mintis, kad jį gali kažkas vogti. Mums tai sukėlė labai daug nepatogumų – auga keturi vaikai, kuriuos reikia ir nuvežti, ir parvežti. Turiu dar vieną darbinį automobilį, tačiau visi į jį netelpame. Be to, kartu su automobiliu praradome ir asmeninius daiktus: kūdikio vežimėlį, tris automobilines vaikiškas kėdutes“, – guodėsi vyras.

Nors jo įrašu pasidalino daugiau nei tūkstantis žmonių, jokios pagalbos D. Tumas sakė kol kas nesulaukęs.

„Jaučiasi tik bendras palaikymas. Reakcijos tik tokios. Tačiau, atvirai pasakius, nelabai tikiuosi, kad automobilį kažkas grąžins, tai buvo daugiau bandymas atsigręžti į žmonių moralę Kalbėjau su pareigūnu, kuris užregistravo šį įvykį, kad dažniausiai tokio modelio mašinos vagiamos dalims, tad turbūt jis jau išrinktas“, – mintimis dalijosi jis.

Tą pačią naktį toje pačioje vietoje dingo dar vienas toks pat automobilis

Įdomu tai, kad tą pačią naktį tame pačiame rajone dingo dar mažiausiai vienas tokio pat modelio automobilis.

„Naktį iš 2015-12-01 į 02 d., maždaug 01.15 val., Vilniuje, Bajorų rajone, Fizikų g. buvo pavogtas automobilis „Toyota Corolla Verso“ HPR 822, tamsiai mėlynos spalvos, be ratlankių. Savo automobilio nuotraukos neturime, įdedu tokio pat automobilio nuotrauką“, – feisbuke rašė Romena Urbonaitė.

DELFI susisiekus su moterimi ji patikino, kad iki šiol jaučiasi labai susijaudinusi.

„Šį automobilį mes pirkome balandžio mėnesį iš Vokietijos. Ilgą laiką su juo važinėjo mano tėvai, gyvenantys Šiaulių rajone. Kone visą spalio mėnesį automobilis buvo autoservise – palikome su rakteliais, su viskuo. Kai sesės automobilis sugedo, ji su tėvais apsikeitė mašinomis, nuo lapkričio 8 dienos šis automobilis yra Vilniuje“, – pasakojo R. Urbonaitė.

Pavogė per 30 sekundžių

Ji prisiminė iš darbo su seserimi gruodžio 1 dieną grįžusi apie 19 val. vakaro, palikusi automobilį kieme, o 6:30 val. kitą rytą jo jau neberadusi.

„Abi buvome labai išsigandusios. Kaimynai informavo mus, kad kone visą mūsų rajoną filmuoja kameros. Įraše pamatėme, kad apie 1 val. nakties kažkas ateina prie automobilio, per 30 sek. atsirakiną jį, įsėda ir išvažiuoja“, – aiškino moteris.

Pradėjusi domėtis situacija Bajorų rajone ji sakė iš kaimynų sužinojusi, kad automobiliai čia dingsta ne pirmą kartą. Anksčiau rajone siautėjo ir dviračių vagis, žmonės pasigesdavo daiktų iš sandėliukų.

„Pastaruoju metu labai padaugėjo vagysčių. Šiuo metu kaimynai susivienijo tam, kad kuo daugiau gatvių būtų apšviestos“, – sakė R. Urbonaitė.

Pradėjo ikiteisminius tyrimus

Savo ruožtu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius informavo, kad dėl šių įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

„Papildomai informuojame, kad per šią savaitę (nuo lapkričio 30 d.) pavogtas dar vienas didesnio salono tūrio automobilis – „VW Touran“ – pranešimas apie vagystę gautas gruodžio 1-osios paryčiais – 4 val. 45 min. Automobilis stovėjo Vilniaus J. Franko gatvėje. Dėl įvykio vykdomas ikiteisminis tyrimas.

Be to, minėtu laikotarpiu Vilniuje nepavogti jokie kiti automobiliai, tik gruodžio 3-iosios rytą (pranešimas gautas 7 val. 58 min.) nesėkmingai pasikėsinta pavogti „Audi“ (1989 m. gamybos), stovėjusį Šaltkalvių g. Dėl įvykio vykdomas ikiteisminis tyrimas“, – sakė jis.

Policijos suvestinėje matyti, kad du automobiliai – „BMW 525“ ir „Volvo V70“ – vėlų antradienio vakarą, apie 23 val., pavogti ir iš Šalčininkų gyventojo namo kiemo.

Pasidalino patarimais: perspėjo būti atsargiais

Autotransporto priemonių vagystes tiriantys pareigūnai pataria automobilių savininkams būtina įrengti papildomas technines bei elektronines automobilių apsaugos priemones. Jų teigimu, vien gamyklinėmis pasikliauti nepakanka, nes jos nesunkiai įveikiamos vagims.

Pasigedus automobilio ar pastebėjus jau pavogtą automobilį, būtina nedelsiant pranešti skambinant telefonu 112.

„Šiomis dienomis budresni ir atsargesni turėtų būti didesnio salono tūrio, daugiau vietų turintys, „šeimyninio“ tipo automobilių savininkai“, – informuoja policija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (787)