„Suradau Borisovą, jisai gyvena virš manęs (...) pakalbėjom, sako - gerai, retkarčiais aš galiu tau padėti. Vot jisai ir padėdavo mums. Jokio finansavimo iš jo pusės nebuvo, jisai skyrė mums savo sraigtasparnį Mi-8. Į ketvirtį, kartais į mėnesį vieną kartą, tiksliai negaliu pasakyti. Tie dalykai jau buvo tikrinami, jau patikrino mus, visą tą ataskaitą suteikėm ministeriją. Čia buvo 1993, 1994, 1995 metais“, - LNK televizijos žinioms sakė S. Madalovas.

Seimo antikorupcijos komisijos vadovas Vitalijus Gailius teigė, jog VST gaudavo ne tik sraigtasparnį, bet ir finansinę paramą iš J. Borisovo.

„Remia ne šiaip smulkmenomis, o remia taktiniais sprendimais, nuomojant ar suteikiant naudotis kovinius sraigtasparnius ir dalyvauja su šita karine technika mokymuose, taip pat finansinė parama“, - žinioms sakė V. Gailius.

Vadovavimą VST perėmęs Ričardas Pocius antradienį publikuotame interviu naujienų portalui delfi.lt sakė, kad tarnyboje buvo nusikalstamai švaistomos valstybės lėšos, o kai kurie pareigūnai nėra lojalūs valstybei ir konflikto atveju gali atsukti ginklą prieš šalies piliečius. Naujasis vadovas tvirtino, kad VST du dešimtmečius buvo sustingusi stagnacijoje, čia viskas grįsta šeimynine ir giminės ranga, privačiais interesais, nevykdytos jokios esminės permainos, nesikeitė ne tik požiūris, kuris rėmėsi dar sovietiniu mąstymo palikimu, bet ir technika, ginkluotė.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) rugsėjį nusprendė, kad buvęs VST vadas S.Madalovas pažeidė įstatymą spręsdamas sau artimų asmenų tarnybos eigos klausimus. VTEK tyrė vidaus reikalų ministro S.Skvernelio kreipimąsi.