„Aš nieko nedarysiu“, - BNS sakė I.Degutienė paklausta, ar neketina truputį pakeisto projekto registruoti iš naujo, kaip pasiūlė Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė.

Seimo pirmininkė L.Graužinienė trečiadienį Žinių radijui sakė, kad paprasčiausias kelias iš naujo balsuoti dėl premijos skyrimo būtų, jei Laisvės premijų komisijai vadovavusi I.Degutienė registruotų naują projektą.

Seime praėjusią savaitę nepritarus siūlymui dėl premijos skyrimo V.Landsebrgiui, nutarimo projektas grąžintas tobulinti iniciatoriams. Pasak L.Graužinienės, ant pirminio dokumento buvo komisijos pirmininkės I.Degutienės parašas, todėl būtent ji galėtų nutarimo projektą grąžinti į posėdžių salę su nedideliais pakeitimais, ir dėl jo būtų balsuojama.

Tačiau Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė I.Degutienė sako netikinti, jog šįkart premija būtų paskirta.

„Matydama, kokia sudėtis Seime, kaip elgiasi socialdemokratai su „darbiečiais“, kodėl aš turėčiau tyčiotis iš Vytauto Landsbergio?“ - BNS sakė I.Degutienė.

Praėjusią savaitę Seimas valdančiųjų balsais atmetė Laisvės premijos komisijos siūlymą premiją skirti V.Landsbergiui. Po šio sprendimo dauguma komisijos narių ir pirmininkė I.Degutienė iš jos pasitraukė, komisija subyrėjo. Balsavimo metu Kinijoje buvęs premjeras valdančiųjų socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius grįžęs paragino iš naujo svarstyti Laisvės premijos skyrimą buvusiam pirmajam faktiniam atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovui V.Landsbergiui.

Seimo opozicijos lyderis konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius savo ruožtu teigia abejojantis, ar socialdemokratai įsiklausys į premjero raginimą ir pakeis savo nuomonę. Vienas jų - Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas pareiškė nematąs priežasčių keisti skeptišką poziciją dėl premijos skyrimo V.Landsbergiui.