„Šiemet sukurti eglutės puošybos dizainą patikėjome klaipėdietei dizainerei Rūtai Bučytei. Norėjome, kad ji, kaip klaipėdietė, išjaustų, kas aktualiausia uostamiesčio gyventojas, kas jiems būtų jaukiausia. Taip ir gimė projektas – dryžuota Kalėdų eglutė, kuri tarsi įsijuosusi į spindulinį megztinį švies iš toli“, – pasakojo trečius metus konkursą statyti pagrindinę Klaipėdos šventinę eglę laimėjusios bendrovės „Švenčių studija“ direktorė Jolanta Tūraitė.

Eglutės idėja kiekvieną žmogų kviečia apsivynioti dryžuotu šaliku, draugui padovanoti dryžuotas kojines ir taip susikurti stebuklingą šventinę nuotaiką.

Šventinėje eglutėje, kuri ir šiemet yra dirbtinė, dominuos balta ir mėlyna spalvos. Mėlyni elniai „bėga“ eglės apačia, o žvilgsniui kylant į viršų, galima grožėtis įvairių formų snaigėmis.

„Eglutė bus kaip niekada spinduliuojanti ir šviesi. Ant jos bus pakabinta girliandų su 37 tūkst LED lempučių“, – teigė J. Tūraitė.
Eglutės karkasas buvo sumontuotas dar savaitgalį, nes žinota, kad pirmadienį Klaipėdoje siaus didelis vėjas.

„Pirmadienį darbus teko nutraukti, juo atnaujinome šiandien. Panašu, kad iki vakaro eglutė bus papuošta. Mes jau įpratome, jog Klaipėdoje tenka derintis prie stiprių vėjų, todėl tenka sparčiai suktis, kad viską suspėtume laiku“, – neslėpė pašnekovė.

Be to, jos teigimu, Klaipėdoje statomos eglės karkasas yra kitoks, nei būtų Vilniuje ar Kaune. Jis yra stipresnis, labiau pritvirtintas, kad eglutės nenuverstų vėjas.

„Nors vėjas ir siaučia, eglė skleis šilumą. Tikimės, kad vėjas tą šilumą atpūs ir į kitus Lietuvos miestus“, – šventiškai nusiteikusi buvo J. Tūraitė.

Klaipėdos šventinės eglės pastatymas ir papuošimas kainuos apie 22 tūkst. eurų.

Vilnius ir Kaunas savo pagrindines egles jau įžiebė, o Klaipėdos žaliaskarė iškilmingai bus įžiebta šį šeštadienį, gruodžio 5 dieną, 17 val.

Susirinkusieji Teatro aikštėje, kur ir stovi apie 20 metrų aukščio Klaipėdos šventinė eglė, išvys netikėtą kalėdinę istoriją – 3D projekciją „Kalėdų stebukladariai“.

Spalvingus personažus, kurie atgis 3D projekcijoje, sukūrė Lietuvos animacinio kino režisierius, legendinio filmuko „Baubas“ dailininkas, prieš porą savaičių Norvegijoje, Animacinio kino festivalyje, apdovanotas Auksiniu Gunnaru už gyvenimo pasiekimus – Ilja Bereznickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)