Renginį vesti patikėta jaunimo pamėgtiems radistams Rolandui Mackevičiui ir Jonui Nainiui. Jie mokė publiką, kaip reikia sutikti eglutės įžiebimą – garsiai šaukti. Miesto meras Remigijus Šimašius palinkėjo žmonėms gražių švenčių ir nuspaudė eglutės įžiebimo mygtuką. Prieš tai garsiai su publika buvo skaičiuojama: viens, du, trys. 21.15 val. eglė suspindo.

Artėjant svarbiausiam momentui Vilniaus Katedros aikštė buvo sausakimša. DELFI kalbinti policijos pareigūnai sakė, kad susirinko bent 3 tūkst. žmonių. Apie 20 val. žmonių ėmė sparčiai daugėti: atėjo daug vaikų su tėvais, jaunimo, porelių. Dauguma telkėsi prie scenos, bet nemažai vaikštinėjo po kalėdinį miestelį. Visur kvepia meduoliais, kepami kaštonai.

Pagrindinėje miesto eglutėje, padabintoje langeliais ir šventiniais papuošimais, pasakas mažiesiems skaitė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, Bernadeta Lukošiūtė, pažįstama kaip Teta Beta, televizijos laidų vedėja Laima Kybartienė, aktorius Mantas Stonkus.

Šventinį koncertą kiek anksčiau nei planuota pradėjo mažieji „Tele bim bam“ dainininkai. Scenoje pasirodė Egidijus Sipavičius. Žiūrovai taip pat klausėsi legendinio kolektyvo „Rondo“ dainų. Žiūrovus linksmina grupė „Baltasis kiras“, Vaida Genytė, Egidijus Sipavičius, Merūnas Vitulskis, šeimyninis Violetos ir Viliaus Tarasovų duetas, Marius Jampolskis ir Irūna Puzaraitė bei kiti dainininkai.

Koncerto metu aikštėje atsidarė ir Kalėdinis miestelis, kuriame mažieji renginio žiūrovai, jų tėvai ir kiti gali paragauti skanėstų, šildytis karštais gėrimais, įsigyti suvenyrų. Penkiasdešimt jaukių medinių namelių galima bus lankyti visą šventinį laikotarpį.

Nuo lapkričio 28 dienos eglėje veikiantis pasakų namelis kvies ne tik vaikus, bet ir jaunimą, suaugusiuosius. Jame kas pusvalandį bus skaitomos pasakos ir literatūrinių kūrinių ištraukos. Į eglutės vidų vienu metu galės patekti tik 25 žmonės, todėl norintiems pasiklausyti sekamų pasakų – verta užsiregistruoti iš anksto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (646)