Ketvirtadienio vakarą Kalėdų eglės įžiebimo šventės organizatoriai kelioms minutėms įžiebė šventinį simbolį. Anksčiau laiko šviečiančią eglę progą pamatyti turėjo ir vilniečiai būriavęsi Katedros aikštėje.

Oficiali eglutės įžiebimo šventė Vilniuje prasidės lapkričio 27 d. 20:30 val. Ją ves gerai visiems pažįstami ir jaunimo gretose ypač pamėgti radistai Rolandas Mackevičius ir Jonas Nainys. Šventiniame koncerte žiūrovus švenčių maratono pradžios proga linksmins „Tele bim bam““ kolektyvas, legendinė grupė „Rondo““, „Baltasis kiras““, Egidijus Sipavičius, Vaida Genytė, Merūnas Vitulskis, Violeta ir Vilių Tarasovai, Mariaus Jampolskio ir dainininkės Irūnos Puzaraitės duetas bei kiti.

Eglė Vilniuje nušvis 21.15 val. Po eglutės įžiebimo tęsis šventinis koncertas, kuris baigsis 22:30 val. Po jo sostinės gatvėmis kursuos naktiniai autobusai. Kartu su kalėdinio medžio įžiebimo švente Katedros aikštėje atsidarys ir kalėdinis miestelis, kuriame bus galima įsigyti ir skanėstų, ir šiltų gėrimų, ir siuvenyrų.

Dar organizuojant Kalėdų šventę sostinėje pasigirdo nemažai pasipiktinimų ir nuogąstavimų dėl sprendimo panaikinti tokias vilniečių mėgstamas pramogas kaip kalėdinis traukinukas ir 3D pasaka. Šventėms besiruošiančius gyventojus nuliūdino ir žinia, kad nesužibs ir didžiausia Vilniaus eglute vadintas televizijos bokštas. Tačiau miesto savivaldybės atstovai ramina - Grinčas tikrai nepavogė Kalėdų, šiais metais jos esą bus ne mažiau jaukios nei iki šiol.

Vilniečiams bus siūloma užsukti į Rotušėje įkurdintą eglutės formos labirintą, kuriame veiks įvairios atrakcijos. Jau paviešintos: „Kalėdų pianinas“ – kojomis bus galima spaudyti muzikinio instrumento klavišus ir „Užburtas veidrodis“, į kurį žvilgtelėjus bus galima pamatyti savo atvaizdą kitokioje realybėje.

Giriamasi ir dar viena naujove – kasdien nuo lapkričio 28 dienos pagrindinėje miesto eglėje Katedros aikštėje veiks pasakų namelis, kuriame kas pusvalandį bus skaitomos pasakos ir literatūrinių kūrinių vaikams ir jaunimui ištraukos. Tiesa, visi norintys pasiklausyti pasakų seansų galės dalyvauti tik esant laisvoms vietoms. Ši pramoga daugiau skiriama ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir moksleivių grupėms. Į eglutę vienu kartu galės patekti tik 25 žmonės.

Pabrėžiama, kad šiemet Kalėdų eglutės sužibs Vilniaus bendruomenėse. Pavyzdžiui, Kirtimuose, Lazdynuose, Balsiuose. Savo ruožtu Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius taip pat informavo, kad jei žiema bus pakankamai šalta, skirtingose Vilniaus vietose bus išpiltos čiuožimo aikštelės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)