„Kalbant apie finansavimo didinimą vidaus reikalų sistemoje, Valstybės saugumo departamente, Krašto apsaugos ministerijoje, mes visų pirma kalbame, kaip mes išgyvensime, ir tai yra esminis dalykas. Kalbant apie Viešojo saugumo tarnybą arba pasienį, reikia nepamiršti, kad karo atveju jie taps ginkluotųjų pajėgų dalimi“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo D. Antanaitis.

Anot ginkluotės eksperto, šalis visada turi ruoštis blogiausiam, nes tik pasiruošę būsime saugūs. Tuo tarpu vidaus reikalų viceministras Artūras Norkevičius teigia, kad reikia rūpintis ne tik ginkluotės modernizavimu, bet ir pareigūnų apmokymu.

„Ne vien tiktai reikia modernizuoti mūsų tarnybas visas, įsigyjant naujas ekipuotes, ginkluotes, taip pat reikia skirti pakankamai dėmesio pareigūnų gebėjimams, vykdant savo funkcijas įvairiose situacijose. Šitam bus skirtas papildomas, didesnis dėmesys. Kartais ekipuotė viena ar kita yra, bet reikia, kad pareigūnas turėtų daugiau gebėjimų ir įgūdžių, atsidūręs kritinėje situacijoje, priimti teisingus sprendimus ar veikti kitaip“, - sakė vidaus reikalų viceministras.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Renatas Požėla sakė, kad papildomos lėšos saugumui ir gynybai galėtų būti skiriamos būtent pareigūnų mokymui ir tobulinimui.

„Atsižvelgiant į valstybės galimybes, mes teikiame tą minimalų lėšų poreikį ir labai aiškiai sakome, kur tos lėšos būtų investuojamos. Visų pirma, į darbuotojų motyvacijos didinimą, į papildomų pareigybių komplektavimą, tai būtent tos pareigybės, kurios dirbtų betarpiškai saugant valstybės sieną, į pareigūnų mokymą, aprūpinimą. Tai tos lėšos jau šiandien reikalingos ir efektas, gavus tas lėšas, tikrai sustiprintų mūsų funkcijų vykdymą“, - kalbėjo R. Požėla.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti ČIA.