Šeštadienį Briuselyje paskelbtas aukščiausias pavojaus lygis. Belgijos pareigūnai perspėjo visuomenę vengti minių, didelių renginių, uždarytas metro, mokymosi įstaigos.

„Pavyzdžiui, aš pati šiandien dirbu iš namų, kadangi darželis, į kurį eina mano mažas vaikas, yra uždarytas. Mokyklos, universitetai, darželiai uždaryti. Atšaukti renginiai, bandoma išvengti didesnio žmonių susibūrimo. Bet visgi gyvenimas po truputį grįžta į vėžes, kadangi žmonės eina į darbą ir parduotuvės didžiosios jau šiandien yra atsidariusios, bent jau maisto prekių“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo K. Štelmokaitė.

Vis dėlto Briuselyje dirbanti lietuvė šių kelių dienų nelaiko „ilgesnėmis atostogomis“ ir sako, kad tai priverstinis buvimas namie bei labai nemaloni situacija.

„Buvau išėjusi, tas porą dienų nebuvau užsidariusi. Vaizdas, aišku, siurrealistinis. Milijoninis miestas lyg iššluotas. Policija ar kareiviai važinėja šarvuočiais. Aišku, gyvenimas nebuvo visiškai sustojęs, šeštadienį pagrindinėje aikštėje šalia kareivių buriavosi ir jaunavedžiai bei jų svečiai. Rotušė dirbo, tik jaunieji ir svitos turėjo būti apieškomi prieš patenkant į Rotušę. Taip pat nemačiau nei vienos uždarytos šokolado parduotuvės. Taip pat puošiama Kalėdų eglutė, Kalėdos neatšauktos, optimizmas vis dar išlieka“, - pasakojo pašnekovė.

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą galite išgirsti čia.