Iškilmingoje rikiuotėje Katedros aikštėje ir kariniame parade Gedimino prospekte su Lietuvos kariais žygiuos ir NATO sąjungininkų greitojo reagavimo pajėgų korpuso (ARRC) kariai. Taip pat dalyvaus sąjungininkai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Lenkijos, gros Jungtinės Karalystės sausumos pajėgų Karališkosios divizijos orkestras, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Planuojama, kad susirinkusius Katedros aikštėje Lietuvos žmones ir karius skrydžiu pasveikins šiuo metu Baltijos šalių oro erdvę saugantys Vengrijos karinių oro pajėgų pilotai su naikintuvais JAS-39 „Gripen".

Sveikindami karius ir Lietuvos žmones Kariuomenės dienos proga krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas teigia, kad pastaraisiais metais saugumas Europoje tapo itin trapus, todėl tokiu lemtingu periodu karių profesionalumas, iniciatyva, vienybė yra kaip niekada svarbūs.

Ištikimybė Lietuvai, ryžtas ginti tėvynę, profesionalumas – mūsų kariuomenės stiprybė. Ji saugo ir gina mūsų namus ir šeimas, mūsų taikų gyvenimą šiandien ir mūsų ateitį“, - rašoma ir prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime kariuomenės dienos proga.

Lietuvos kariuomenės diena minima lapkričio 23-ąją, kai prieš 97 metus Lietuvos Vyriausybė išleido įsakymą dėl Lietuvos kariuomenės organizavimo. Tą pačią dieną 1918 metais įkurtas Lietuvos kariuomenės generalinis štabas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)