Penktadienį savo feisbuko paskyroje ji pasidalijo keliomis nuotraukomis, kuriose išdidžiai pozuoja su juodaodžiais.

„Įdedu kelias nuotraukas, kurios įrodo, kad myliu ir gerbiu visus gerus pasaulio žmones“, – šalia jų parašė ji.

Šis jos įrašas neprasprūdo pro akis internautams. Tiesa, pastarieji girti jos už tolerantiškumą neskubėjo.

„Politikų kvailumo skalėje atsirado naujas riboženklis. Na, tiesiog „Juoda orchidėja“ ir Džonas Lenonas viename Dalios asmenyje“, – savo įžvalga prie nuotraukų pasidalijo ir žurnalistas Andrius Tapinas.

DELFI primena, kad lapkričio 10 dieną dalyvaudama Pasaulio lietuvių bendruomenės ir Seimo posėdyje D. Teišerskytė ištarė tokią frazę:

„Kai skridau iš pasaulio parlamentarų kongreso ir kitų šalių parlamentarai skrido kaip priklauso, kaip žmonės, o man teko sėdėti tarp negro ir klozeto, t.y. afroamerikiečio, ir abu jie kvepėjo vienodai. Kitų šalių parlamentarai praeidami klausė manęs, kodėl aš čia sėdžiu, gal man bloga, man buvo gėda už mūsų valstybę“, – vieną savo komandiruotę prisiminė ji.

Vėliau DELFI paklausta, ar nemano, kad šie žodžiai – įžeidūs, D. Teišerskytė patikino besigailinti ne to, kad juos pasakė, o to, kad tuo metu afroamerikiečiui nedavė į nosį.

„Jis buvo prisisiusiojęs kelnes, todėl ir kvepėjo jie vienodai. Ir dar leido kvapus visokius. Ir buvo girtas. Ir dėjo galvą man ant peties, žvengė kaip kumelys. Tai čia yra padoru? Kaip jį galima pavadinti padoriai, kai jis taip elgiasi. Man reikėjo atsistoti ir trenkti jam į nosį. Ir šiandien tikrai gailiuosi, kad to nepadariau. Ar tai būtų afroamerikietis, ar afroparyžietis, bet vyras neturi teisės taip elgtis sėdėdamas šalia pagyvenusios moters“, – tokio savo elgesio motyvus aiškino politikė.

Tiesa, vėliau už šiuos žodžius ji viešai atsiprašė.