„Surinksiu rytoj (penktadienį) frakcijų seniūnus ir kelsiu klausimą dėl ministro asmeninės atsakomybės ir požiūrio į situaciją“, - BNS ketvirtadienio vakarą sakė L. Graužinienė.

Ją šokiravo, kad ketvirtadienio vakarą paskambinus vidaus reikalų ministrui pasidomėti apie situaciją, šis pareiškė buvęs pažadintas iš miegų, o penktadienį išskrenda į Briuselį.

„Saugiai išvežėme Baltijos Asamblėjos svečius į viešbutį, grįžusi į Seimą paskambinau ministrui S. Skverneliui ir paprašiau informuoti apie padėtį, po 5 minučių pokalbio jis pasakė, kad aš jį pakėliau iš miego, kad jis šiuo metu miega, o ketvirtą valandą išskrenda į Briuselį. Štai koks ministro požiūris į situaciją. Manau, kad ministras negali šitaip elgtis. Tikrai kelsiu klausimą dėl jo asmeninės atsakomybės“, - BNS sakė parlamento vadovė.

Paklausta, ar ministrui gali būti surengta interpeliacija, L. Graužinienė teigė, kad yra įvairių formų.

Vilniuje ketvirtadienio naktį po beveik 5 val. trukusios paieškos operacijos, sulaikytas vyras, kuris buvo pabėgęs su automatiniu ginklu, pagrobtu iš policijos pareigūno.

Bėglio visoje Vilniaus apskrityje ieškojo maždaug 3 tūkst. pareigūnų, buvo pasitelkta policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, pasieniečių sraigtasparnis.

Pasak policijos, 1991 metais gimęs Igoris Molotkovas su automatu „AK-47“ pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Laisvės prospekte. „Kalašnikov“ automatas buvo su viena apkaba - 30-čia - šovinių.

Anot policijos, vyras turi psichikos sutrikimų. Švenčionių policijos vadovas sako, kad šis asmuo yra narkomanas.

Automatiniai šautuvai policijos pareigūnams išdalinti po kruvinų teroro išpuolių Paryžiuje praėjusį penktadienį.

Tai jau antras incidentas per savaitę, kilęs dėl „Kalašnikov“ automatų naudojimo.

Šeštadienį policijos patrulis iš automato paleido šūvį į asocialų asmenį sostinės Pylimo gatvėje, apleistame kioske. Vilniaus policija teigia, kad šūvis paleistas netyčia.

DELFI primena, kad šiandien Vidaus reikalų ministras S. Skvernelis išreiškė savo požiūrį į susiklosčiusią situaciją, kuomet iš policijos pareigūnų vyriškis sugebėjo pačiupti ginklą ir su juo pabėgti. Bėglio sulaikymo operacija truko 5 valandas.

S. Skvernelis kritiškai įvertino situaciją, kai antrankiais surakintas vyras sugebėjo iš policininko pagrobti ginklą - automatą „AK-47“.

Loreta Graužinienė, Saulius Skvernelis

„Pačią situaciją, kai įtariamasis su antrankiais sugeba pasisavinti pareigūno ginklą, ministras vertina kaip apgailėtiną“, - BNS sakė S. Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas. Anot ministro, šiuo metu svarbiausia kuo greičiau sulaikyti bėglį. Kol kas jis nekomentavo, kas turėtų už šį incidentą prisiimti atsakomybę. Policija informuoja, kad 1991 metais gimęs Igoris Molotkovas su automatu pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Laisvės prospekte. Anot policijos pranešimo, I. Molotkovui pavyko pabėgti „iš pareigūno rankų išplėšus automatinį ginklą AK-47“.

„Čia visiškai nesvarbu - bus „kalašnikovas“ ar bus „M50“, ar koks kitas ginklas, jeigu pareigūnas praranda visiškai abejingai elgdamasis jam patikėtą ginklą, ir ne tik kad praranda ginklą, bet jis atitenka į pakankamai pavojingo asmens rankas, tai nesvarbi ginklo markė“, - „Info TV“ sakė S. Skvernelis.