Pasak A.Butkevičiaus atstovės spaudai Evelinos Butkutės-Lazdauskienės, susitikime bus aptariama besikeičianti saugumo situacija Europoje bei pabėgėlių klausimas.

„Keičiasi visa saugumo situacija Europoje, todėl būtina aptarti konkrečius kaip į tai reaguoti ir užtikrinti tiek saugumą Lietuvoje, tiek prisidėti prie saugumo stiprinimo Europoje“, - BNS sakė E. Butkutė-Lazdauskienė.

Jos teigimu, paaiškėjus, kad bent du teroro atakose Paryžiuje dalyvavę užpuolikai registravosi pabėgėliais Graikijoje, būtina aptarti ir su tuo susijusius klausimus.

VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas LRT radijui sekmadienį sakė, kad šiuo metu nėra pagrindo Lietuvoje pakelti terorizmo grėsmės lygį, teisėsaugos institucijų reagavimo parengtis ir budrumo lygis yra padidinta. Pasak jo, šiuo metu vyksta žvalgybinės informacijos pasikeitimas su užsienio šalių saugumo struktūromis.

„Greičiausiai gali gauti informacijos iš tų, kurie dirba tose šalyse. Tai yra žvalgybinės informacijos pasikeitimas. Yra specialūs kanalai, yra specialūs būdai keistis ta informacija. Tikrinami ir asmenys, ir visi kiti dalykai, tas informacijos srautas visą laiką vyksta ir tai yra pagrindinis šaltinis, iš kurio gali nustatyti kažkokias grėsmes“, - LRT radijui sakė V. Makauskas.

Pasak jo, VSD tiria pranešimus, jog Seimo narė Rasa Juknevičienė ir kai kurie kiti šalies gyventojai šeštadienį elektroniniu paštu gavo grasinančias žinutes, tačiau neatmetė galimybės, jog tai gali būti tik provokacijos.

„Negalima iš karto žiūrėti kaip į šimtaprocentinę grėsmę (....) Žmonės kurie yra ne tokios stabilios psichikos naudojasi ta situacija (teroro aktų - BNS). Aišku, gali būti ir rimtų grėsmių, dėl to Saugumo departamento specialistai tokius nustatinėja siuntėjus ir aš kviečiu žmones, kurie gavo tokius laiškus, persiųsti juos į Valstybės saugumo departamentą“, - LRT radijui sakė V. Makauskas.

Per didžiausias visų laikų atakas Prancūzijoje žuvo mažiausiai 129 žmonės, o dar 352 buvo sužeisti. Daugelio sužeistųjų būklė yra kritinė.