Politikams buvo atsiųstas prabangiai atrodantis auksinis vokas, perrištas raudona juosta. Druskininkuose Seimo nariai kviečiami apsilankyti lapkričio 27-28 dienomis. Sudalyvauti jiems siūloma Lynų kelio ir unikalaus SPA centro atidarymuose, vakare viešbučio konferencijų salėje, šakočio kepimo ir eglutės įžiebimo renginiuose.

Laišką pasirašė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas ir sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ direktoriaus pavaduotojas Vytas Chocha.

Viešai atsisako

„Nemokamų akvaprausimų kontekste kvietimo, kurį šiandien gavome visi Seimo nariai pašto dėžutėse, tikrai nesitikėjau. Šakočio kepimo paslaptys, bijau, liks neatskleistos. Bendro „pasivanojimo“ vandens parke taip pat atsisakysiu. Kiek kvailatikių užkibs?“, – retoriškai klausė liberalas Gintaras Steponavičius.

Kad nevyks į Druskininkus viešai pareiškė ir konservatorius Donatas Jankauskas.

„Ant prabangaus auksu žvilgančio popieriaus, papuošto raudonu kaspinu, surašytas mero (ant tarnybinio automobilio sugalvojusio užsidėti vardinį numerį: CARAS) bei Sveikatingumo ir poilsio centro „Aqua“ direktoriaus pavaduotojo kvietimas į šventinius renginius. Akį rėžia pabrėžtinai skambus punktas: „Vandens parko teikiamų paslaugų išbandymas“. Turiu atsakingai pareikšti, kad tikrai nevyksiu į šiuos renginius. O tai, kokias iš tiesų paslaugas slaptuose apartamentuose teikia (ar iki skandalo teikė) Vandens parkas, tikiu, kad išsiaiškins atsakingos institucijos“, – rašė jis.

DELFI primena, kad į viešumą iškilo, kad Druskininkų savivaldybei priklausantis sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ galėjo nemokamai leisti naudotis savo paslaugomis daugeliui politikų, tarp jų buvusiam Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovui, Seimo pirmininkės sekretoriato vadovui Žimantui Pacevičiui ir sveikatos apsaugos ministrei Rimantei Šalaševičiūtėi.

STT Kauno valdyba ir Kauno apygardos prokuratūra dėl piktnaudžiavimo ir neteisėto savivaldybės lėšų naudojimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Prokurorai pareiškė įtarimus „Aqua” centro direktoriui Edmundui Antanaičiui, tyrimo metu iš politikų apklausta tik sveikatos apsaugos ministrė R. Šalaševičiūtė.

Antras su šiuo sveikatinimo centru susijęs ir į viešumą išlindęs faktas – tai „Aqua“ darbuotojų sąraše figūruojantys žmones: paaiškėjo, kad centre dirba direktoriaus E. Antanaičio žmona, miesto mero R. Malinausko dukra ir buvusi žmona, mero pavaduotojo, socialdemokrato Lino Urmanavičiaus žmona ir sūnus, socialdemokratams priklausančios administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės sūnus, socialdemokratų tarybos narė Inga Šinkonienė, socialdemokratų tarybos nario Virgaudo Taletavičiaus žmona, centro valdybos pirmininko Algirdo Svirsko pusbrolis.

Praėjusią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), įtariant piktnaudžiavimu, sulaikė „Aqua“ direktorių Edmundą Antanaitį. STT Kauno valdybos pareigūnai, gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės direktoriaus piktnaudžiavimo.