„Niekada nebijojau kalbėti ir dabar nebijau, nes vis juokauju – kam meluoti, jeigu neturi kur dėti tiesos?“ - LNK laidos „KK2“ žurnalistams politikas.

Tačiau su tuo nesutinka skandalingųjų įrašų autorė, buvusi Alytaus miesto teatro direktorė Laura Radzevičiūtė, ji teigia, kad daug kas Alytuje mano J. Krasnicką turint Napoleono sindromą: „Esu pasiskaičiusi kai kurių psichologų paaiškinimus, kas tai yra. Aplinkybės iš tikrųjų atitinka“.

Pranešime spaudai apie anonsuojamą laidą rašoma, kad buvęs meras teigia, jog jis tokių baisių sakinių nekalbėjo, o sakė tiktai tam tikrus žodžius, kuriuos įrašė L. Radzevičiūtė.

„Mano visi įrašai daryti iš principo privačiuose, ne viešai kur nors, bet privačiuose pokalbiuose“, - sakė J. Krasnickas.

Politikas įtaria, kad L. Radzevičiūtė tuomet, jai jis buvo meru, jį išprovokavo, įrašė pokalbį ir sumontavo. O dėl to J. Krasnickas pralaimėjo mero rinkimus.

L. Radzevičiūtė KK2 žurnalistams sakė, kad J. Krasnickas ją padavė į teismą privataus kaltinimo tvarka: „Jis bando teigti, kad įrašai suklastoti, kad neva kažkokie niekadėjai jo žodžius sudėjo jam į jo lūpas ir šiuo atveju prašo pripažinti, kad aš neva sudėjau tuos žodžius jam į jo lūpas, ir kad įrašas yra sumontuotas, suklastotas ir netikras.“

Ypač tuometinį merą papiktino žodžiai apie milijonų vagystę bei nemeilę Lietuvai.

„Mano pokalbis, kur aš nuo pat pradžios teigiau, kad jis yra sumontuotas, nėra vientisas. Dėl to kreipiausi į teismą“, – laidoje „KK2“ kalbės J. Krasnickas.

Tačiau L. Radzevičiūtė tikina, kad įrašas – tikras ir nebuvo niekaip montuotas: „Atsakingai dar kartą pabrėžiu, kad įrašas yra tikras, darytas vieną kartą mero kabinete, o ponas Krasnickas teigia netiesą, sakydamas, kad neva paimta iš įvairių pokalbių su įvairiais žmonėmis ir sumontuota“.

Visą istoriją apie J. Krasnicko ir L. Radzevičiūtės teismą žiūrėkite šį trečiadienio vakarą laidoje KK2 19.30 val. per LNK.

DELFI primena, kad prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Alytaus mero J. Krasnicko, kurį iš pareigų atleista Alytaus miesto teatro direktorė Laura Radzevičiūtė kaltino piktnaudžiavimu pareigomis.

Didelio visuomenės dėmesio sulaukęs ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šių metų vasario mėnesį, reaguojant į viešai paskelbtą L. Radzevičiūtės ir tuomečio Alytaus miesto mero J. Krasnicko pokalbio įrašą bei su šiuo įrašu susijusią informaciją. DELFI primena, kad į žiniasklaidą patekę pokalbiai sukėlė didelį skandalą, politikas juose naudojo daug necenzūrinių žodžių. Ikiteisminio tyrimo metu į prokuratūrą kreipėsi ir buvusi Alytaus miesto teatro direktorė L. Radzevičiūtė, kuri nurodė, kad tam tikri Alytaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojai bei politikai nepagrįstai inicijavo Alytaus miesto teatro "pažangos stebėjimo (veiklos po audito)" procedūras, buvo neteisėtai spaudžiami, nesilaikė teisės aktų nuostatų, todėl vėliau sekęs jos atleidimas iš užimamų pareigų yra neteisėtas.