Tai politikas padarė dėl antradienį spaudoje pasirodžiusio straipsnio, kuriame Seimo narė juodaodį palygino su klozetu.

Parlamentaras komisijos prašo išnagrinėti, ar Seimo narė D. Teišerskytė savo pareiškimu nepažeidė Seimo statuto, kitų teisės aktų, etikos ir moralės principų, ir pateikti išvadą Seimui.

Antradienį Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės posėdyje Lietuvos parlamente D. Teišerskytė skundėsi jau dešimtmetį negalinti pamiršti vienos savo komandiruotės, kai jai, kaip teigė pati parlamentarė, teko vienuolika valandų praleisti sėdint šalia juodaodžio ir lėktuvo tualeto.

"Kai skridau iš pasaulio parlamentarų kongreso ir kitų šalių parlamentarai skrido, kaip priklauso, kaip žmonės, o man teko sėdėti tarp negro ir klozeto, tai yra afroamerikiečio, ir abu jie kvepėjo vienodai. Kitų šalių parlamentarai praeidami klausė manęs, kodėl aš čia sėdžiu, gal man bloga, man buvo gėda už mūsų valstybę", - kalbėjo politikė.

Savo ruožtu reaguodama į rasistinius Seimo narės, Liberalų sąjūdžio šešėlinės kultūros ministrės D. Teišerskytės pasisakymus viešojoje erdvėje, Tolerantiško jaunimo asociacija ir Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga trečiadienį vidurdienį prie Seimo esančioje Nepriklausomybės aikštėje organizuoja protesto akciją prieš rasizmą.

Akcijos dalyviai nori atkreipti visuomenės dėmesį į vis dažniau pasitaikančius Lietuvos politikų rasistinius išpuolius prieš kitos odos spalvos ar tikėjimo žmones. Jaunimas kviečia politikus ir visuomenę principingai reaguoti į bet kokias rasizmo apraiškas Lietuvoje.

Savo neatsakingais pareiškimais D. Teišerskytė ne tik diskredituoja Seimą, bet ir visą Lietuvą. Todėl jaunimo atstovai reikalauja politinės Seimo narės atsakomybės ir jos atsistatydinimo iš Seimo Moterų parlamentinės grupės pirmininkės pavaduotojos pareigų.