Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Lenkijos Prezidentą Andrzejų Dudą ir visus šios šalies žmones Nepriklausomybės dienos proga.

Pasak Prezidentės, drąsus ir ryžtingas abiejų šalių laisvės ir nepriklausomybės siekis Lietuvai ir Lenkijai grąžino teisę pačioms kurti savo likimą. Tai istorinis tautų įsipareigojimas kurti laisvas ir demokratiškas valstybes.

„Prabėgus beveik šimtui metų nuo nepriklausomybės paskelbimo, mūsų valstybės yra stiprios demokratinės Europos tautų šeimos ir transatlantinės bendruomenės narės. Narystė Europos Sąjungoje ir NATO – ne tik mūsų piliečių gerovės, bet ir mūsų bendrų vertybių – atvirumo, laisvės, nepriklausomybės ir demokratijos garantas“,– rašoma Prezidentės sveikinimo laiške.

Sveikinimo laiške šalies vadovė taip pat pabrėžė, jog Lietuvos ir Lenkijos dvišaliai santykiai paremti abipusės draugystės ir atsakomybės dvasia. Pasak Prezidentės, tolesnis bendradarbiavimas ir strateginiai projektai energetikos, transporto ir kultūros srityse prisidės prie bendros gerovės bei saugumo kūrimo.

Prezidentė Lenkijos vadovui palinkėjo stiprybės ir laimės, o visiems šalies žmonėms visokeriopos sėkmės, gerovės ir klestėjimo.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė Seimo ir savo vardu pasveikino Lenkijos Respublikos Seimo Pirmininkę Malgorzata Kidawa-Blonska ir Lenkijos Respublikos Senato Pirmininką Bogdaną Borusewiczių su Lenkijos Nepriklausomybės diena.

Parlamento vadovė pasidžiaugė, kad mūsų šalys glaudžiai bendradarbiauja regiono, Europos Sąjungos ir NATO lygmenimis. Pasak Seimo Pirmininkės, esame suinteresuoti ir toliau stiprinti partnerystę, tarpusavio paramą ir bendromis pastangomis kurti vieningą, saugų ir klestintį regioną.

„Tikiu, kad mūsų parlamentų bendradarbiavimas išliks glaudus ir dar labiau sutvirtins Lietuvos ir Lenkijos ryšius bei bus reikšmingas plėtojant mūsų valstybių dialogą“, – teigiama išsiųstuose Seimo Pirmininkės L. Graužinienės sveikinimuose.

Parlamento vadovė šios šventės proga palinkėjo Lenkijos tautai klestėjimo ir gerovės.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius sveikina Lenkijos Premjerę Ewa Kopacz ir visus šalies žmones Nepriklausomybės dienos proga.

„Vyriausybės ir visų Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai sveikinu Nepriklausomybės dienos proga. Linkiu Jums ir visiems Lenkijos žmonėms visokeriopos sėkmės, klestėjimo ir gerovės“, – sveikinimo laiške sako Premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas teigia, jog aktyvus ir glaudus dvišalis bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Lenkijos yra būtinas siekiant bendrų tikslų. „Nepaprastai vertinu abipusį sutarimą ir dialogą, plėtojant mūsų šalių partnerystę“, – pažymi Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius irgi pasveikino Nepriklausomybės dieną švenčiančią Lenkiją ir pažymėjo, kad dabartinių iššūkių akivaizdoje Lenkijos ir Lietuvos bendrystė yra kaip niekada svarbi.

„Lietuvai ši šventė taip pat turi ypatingą reikšmę – mūsų šalis sieja šimtametė istorija, kultūra ir bendros vertybės – besąlygiška kova už Laisvę ir Nepriklausomybę. Kovodami už jas net ir sunkiausiais istorijos laikotarpiais visuomet buvome kartu“, – sakoma ministro sveikinime lenkų kalba.

Pasak L. Linkevičiaus, dėl dabartinių iššūkių regione Lietuva ir Lenkija vėl turi drauge ginti laisvę ir demokratiją, stiprinti europinę ir transatlantinę šeimą, nepasiduoti bandymams skaldyti ir priešinti.

„Šia neeiline proga noriu dar kartą pabrėžti, kad Lietuvoje šimtmečius gyvenantys lenkai – neatsiejama, integrali ir labai svarbi šiandieninės modernios Lietuvos dalis. Nuoširdžiai kviečiu Lietuvos lenkus, taip pat Lenkijos lietuvius, būti tvirčiausias tiltais, jungiančiais mūsų valstybes ir visuomenes“, – sako L. Linkevičius.