Portalui prawy.pl jis sakė tai pabrėžęs susitikime su Lietuvos užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

„Ponui ministrui primenu, kad Lietuvoje gyvenančių lenkų problemos vis dar laukia sprendimų“, - nurodė W.Waszczykowskis.

Politikas teigė sakęs Lietuvos ministrui, kad „Lietuva negali naudotis sudėtinga tarptautine situacija, Rusijos agresija Ukrainoje, kaip pagrindu pateisinti lenkų mažumos Lietuvoje teisių įgyvendinimo atidėjimą“.

„Atkreipiau dėmesį, kad kai bus suformuota nauja vyriausybė, bus paskirtas naujas ministras ir šie klausimai bus iškelti“, - sakė W.Waszczykowskis.

Jis nurodė, kad Lietuvos lenkų problemas šalis turi spręsti ne tik dėl geros valios, bet ir dėl pagarbos europiniams standartams, kuriems Lietuva yra įsipareigojusi.

L.Linkevičius BNS sakė, kad praėjusią savaitę susitikimuose su Lenkijos pareigūnais juto dėmesį tautinių mažumų klausimu, tačiau konkrečių priekaištų neišgirdo.

„Pajutau visuose susitikimuose didžiulį dėmesį iš jų, tik akcentavau, kad mes turime tą spręsti kaip savo vidaus politikos reikalus“, - teigė ministras.

„Mes turime tą daryti ir esame pasiruošę tai daryti“, - pridūrė jis.

L.Linkevičius ragino Lietuvos santykiuose su Lenkija matyti platesnį kontekstą - nepaisant problemų tautinės lenkų mažumos Lietuvoje klausimu, Lietuva strategiškai bendradarbiauja su Lenkija gynybos, energetikos klausimais, laikosi panašių pozicijų Europos Sąjungos ir NATO institucijose.

„Pajutau tikrai draugišką atmosferą iš pašnekovų Lenkijoje“, - sakė ministras.

Šiemet Lenkijos valdžioje įsitvirtino konservatyvi „Įstatymo ir teisingumo“ partija. Ji per parlamento rinkimus gavo absoliučią daugumą, o jos atstovas Andrzejus Duda išrinktas šalies prezidentu.

Kartu su kitais galimais Lenkijos Ministrų kabineto nariais, W.Waszczykowskio kandidatūrą į užsienio reikalų ministro postą buvo paviešinta pirmadienį.