Ankstų pirmadienio rytą, kaip dera žvalgui, Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Saulius Urbanavičius nepastebėtas atvyko į Seimą ir lygiai taip pat nepastebėtas išvyko.

Kodėl jis darbo savaitę pradėjo ne savo tarnybos, o Seimo rūmuose?

LRT.lt paklaustas, kodėl atvykęs į Seimą iš karto pasuko į J. Sabatausko kabinetą, S. Urbanavičius šiek tiek sutriko: „Ar turėčiau apie tai kalbėtis?“

Bet vis dėlto sutiko paaiškinti savo paslaptingo vizito tikslą: „Praėjusią savaitę gavome J. Sabatausko paklausimą dėl viešojoje erdvėje paskleistos informacijos, esą egzistuoja kažkokia pažyma (apie J. Sabatausko ir parlamentarų Vytauto Gapšio ir Broniaus Bradausko bei neva kažkokių prastos reputacijos verslininkų – LRT.lt). J. Sabatauskui pasakiau tą patį, ką jau esu sakęs Seimo vadovei Loretai Graužinienei, kad mes tokios informacijos neturime, jokios pažymos apie tai nesame rengę ir niekam jos neteikėme. Tačiau kalbu tik už savo tarnybą.“

STT vadovas itin operatyviai atsakė į J. Sabatausko paklausimą. Komiteto vadovas į STT kreipėsi praėjusį ketvirtadienį, po to, kai praėjusį antradienį Seimo valdyba buvo susitikusi su šalies vadove D. Grybauskaite, kuri esą perskaitė kažkokį raštą, paminėdama J. Sabatauską, V. Gapšį ir B. Bradauską bei neva kažkokį jų susitikimą birželio mėnesį.

J. Sabatauskas iš karto po šios informacijos, kuri kaip mat pasklido iš prezidentūros ir iš Seimo, prašėsi susitikti su D. Grybauskaite, tačiau ji esą dėl savo didelio užimtumo Seimo komiteto vadovui audienciją paskyrė tik lapkričio 17 d.

„Man malonu, kad STT vadovas taip operatyviai atsakė į mano paklausimą. Bet tenka apgailestauti, kad specialiųjų tyrimų tarnybos, užuot dirbę savo tiesioginį darbą teisėsaugos srityje, yra priverstos gaišti laiką dėl tokių dalykų, kaip kažkokios menamos pažymos“, – sakė J. Sabatauskas LRT.lt po susitikimo su STT vadovu.

Parlamentaras taip pat laukia atsakymų ir iš kitų specialiųjų tarnybų.

Tuo metu J. Sabatauskas BNS sakė iš STT vadovo Sauliaus Urbanavičiaus gavęs asmeninį patikinimą, jog STT neturi duomenų ir niekam jų neteikė apie tariamą trijų parlamentarų susitikimą, kad būtų atmestas prezidentės teikiamas kandidatas į generalinius prokurorus.

„Gavome atsakymą iš Specialiųjų tyrimų tarnybos, kad jokia tokia informacija jie nedisponuoja ir niekam nėra teikę jokių pažymų. (...)Paklausimas buvo apie paskleistą informaciją viešoje erdvėje, kad Seimo nariai neva vykdė kažkokius neteisėtus veiksmus, siekdami užkirsti kelią paskirsti generalinį prokurorą“, - pirmadienį BNS sakė J.Sabatauskas.