Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Saulius Gagas pasakojo, kad traukiniais į Slovėnijo Dobovos miestelį, kuriame dirba 20 mobiliųjų padalinių pareigūnų lietuvių, atvyksta daug šeimų su vaikais, pagyvenusių žmonių.

„Pagrindinė užduotis nėra viešoji tvarka, bet labiau suvaldyti tą minią, nukreipti, padėti, paaiškinti, kad būtų vykdomi policijos nurodymai. Toje minioje yra be galo daug vaikų, šeimų ir pagyvenusių žmonių. Tai jautri minia, kuri reikalauja ypatingo pareigūnų dėmesio ir atjautos“, – kalbėjo S. Gagas.

Jo teigimu, kol kas Slovėnijoje dirbantys pareigūnai nepranešė apie jokius nesusipratimus ar incidentus, jiems nereikėjo panaudoti ir specialiųjų priemonių.

Praėjusį šeštadienį į Slovėniją išvyko pareigūnai iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių ir Alytaus apskrities vyriausiųjų policijos komisariatų. Lietuviai į Slovėniją išvyko savo tarnybiniais automobiliais, lietuviška policijos uniforma. Visas operacijos išlaidas apmokės Slovėnija. Pareigūnai komandiruojami vienam mėnesiui.

„Mūsų pareigūnai pradėjo darbą prieš keletą dienų. Darbas organizuojamas pamainomis, jie sutinka traukinius, kurie atvyksta į pietų Slovėnijoje esantį Dobovos miestelį, geležinkelio stotį. Tuos imigrantus pasitinka, palydi į registracijos centrus arba palydi į kitas vietoves, nustatytas Slovėnijos viduje“, – pasakojo S.Gagas.

Be lietuvių, Slovėnijos teisėsaugininkams taip pat talkina vokiečiai, penktadienį prie jų prisidėjo ir estai.

Nuo spalio 16 dienos, kai Vengrija uždarė savo sieną su Kroatija ir pabėgėlių srautas buvo nukreiptas per Slovėniją, į šalį atvyko daugiau apie 100 tūkst. nelegalių migrantų.