„Druskininkų šventėje dalyvavau, turbūt per visą laiką, kol esu politikoje, tris kartus, vieną sykį buvau apsistojęs poilsio centre „Aqua“, už nakvynę susimokėjau, jei gerbiamas Seimo narys ar kiti opozicijos atstovai norėtų tuo įsitikinti, netiki mano žodžiu, galiu parodyti jums savo banko išklotinę, kur parodyta, kiek aš mokėjau“, - per Vyriausybės valandą į klausimą, ar yra nemokamai naudojęsis centro paslaugomis, atsakė J.Bernatonis.

„Beje, aš ne vienas stoks, dalis tame sąraše yra ministrų, kurie apsimokėjo, o dalis ministrų visiškai nebuvo apsigyvenę „Aqua“ viešbutyje“, - pridūrė J.Bernatonis. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija turi 33 viešųjų ir privačių interesų pažeidimu įtariamų asmenų sąrašą, tiriant galimą korupcijos skandalą Druskininkų vandens parke, tačiau tyrimo dėl jų pradėti negali, kol nėra baigtas Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamas ikiteisminis tyrimas.

STT atlieką tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės įmonėje „Aqua“. Dėl įtarimų piktnaudžiavimu neseniai buvo sulaikytas šio centro vadovas Edmundas Antanaitis. Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Kaip liudytoja byloje patvirtino buvusi paklausta sveikatos apsaugos ministrė socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė. Anot jo, ji pasirašiusi pasižadėjimą neatskleisti informacijos apie tyrimą.

Paaiškėjo, kad Druskininkų sveikatingumo centre nemokamai yra lankęsis ir dabartinis Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriato vadovas Žimantas Pacevičius, kai ėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovo pareigas.