Šalia Matijošaičių namo tvoros sekmadienio rytą buvo rasti laiptai, ištepti raudonais, kraują primenančiais dažais. Ant laiptų degė žvakelė, šalia buvo padėtas statybininko šalmas. DELFI primena, kad I. Matijošaitienė žuvo nukritusi nuo laiptų savo namuose. Tuo metu namusoe vyko remonto darbai.

„Akivaizdu, kad nenorėjo man džiaugsmo suteikti ar iš didelės meilės instaliacijas padaro. Pastebėjau lapkričio 1-osios ryte ir sureagavau paprastai. Kaip galima reaguoti? Manau, šlykštūs arba psichiškai nesveiki žmonės padarė tai“, - teigė V. Matijošaitis.

Namo prieigas stebi vaizdo kameros, tačiau V. Matijošaitis sako, kad jų užfiksuotų vaizdų nežiūrėjo.

„Tiek laiptus, tiek diskus iš kamerų atidavėme policijai. Dabar tai jų reikalas“, - sako V. Matijošaitis.

Kauno meras nesiryžo spėlioti, kas galėjo surengti tokį išpuolį.

„Tikrai nepradėsiu kurti sąmokslų teorijų. Man atrodo visi supranta, pamatę tą instaliaciją, ką tuo norėta pasakyti. Eilinį kartą užminta ant skaudžios vietos. Tai ne vaikų darbas. Tai profesionalus darbas, mokančių rankose laikyti įrankius darbas ir turinčių kūrybinės fantazijos. Bet prie to pripranti – kažkada per rinkimus krabo kėdes statė. Bet krabo kėdės yra viena, o šeimos nelaimė visai kas kita“, - sako V. Matijošaitis.

Verslininkės ir Kauno miesto tarybos narės gyvybė užgeso 2013 m. kovo 12 d. Kauno klinikose. Moteris patyrė sunkią galvos traumą, po kurios neatsigavo. Prokurorai nustatė, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas.

Policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.