Šalies vadovė teigė konkretaus atsakymo iš pontifiko dėl apsilankymo Lietuvoje neišgirdusi, bet sugebėjusi jį sudominti regionu.

"Aišku, to pažado (atvykti. - ELTA) duoti negalėjo, bet, manau, kad jį gebėjau sudominti Lietuva, mūsų regionu, mūsų iššūkiais ir ta svarba, kodėl mes kviečiame, nes tos moralinės lyderystės mūsų regione tikrai trūksta, mums jos reikia, mums reikia paskatinimo kaip ir visiems, ne tik Ukrainai ir kitoms valstybėms. Nors ir 25 metai esame laisvi, bet iš moralinių gniaužtų ir praeities tikrai dar vaduojamės", - sakė šalies vadovė.

Pasak Prezidentės, Popiežiaus Pranciškaus kaip pasaulinio moralinio lyderio buvimas ir žodis paskleistas mūsų regione būtų veiksmingas ir reikalingas.

"Labai tikiuosi, kad galbūt ne kitąmet, nors ir Gailestingumo metai paskelbti, ir Vilnius yra gailestingumo miestas, bet artimiausių poros metų laikotarpiu, didelė tikimybė, kad galime laukti ir tikėtis Popiežiaus atvykimo bent jau į mūsų regioną", - teigė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė Popiežiui Pranciškui, be oficialių dovanų, taip pat padovanojo savo bičių medaus, puošto Lietuvos vaikų piešiniais, ir pažadėjo, jei Šventasis tėvas atvyks į Lietuvą, jį pakvies pusryčių su lietuvišku medumi, jos augintomis šilauogėmis ir juoda lietuviška duona.

"Ir jam patiko", - geros nuotaikos nestokojo Prezidentė.

Kol kas vienintelis pontifiko vizitas Lietuvoje buvo 1993 metais, kai čia rugsėjo 4-8 d. lankėsi popiežius Jonas Paulius II.