„Lankysiuos Lenkijoje ilgai negaišdamas jau pradžioje lapkričio, žadu susitikti su Lenkijos prezidento vyriausiuoju patarėju užsienio politikai, ir be abejo mėginsiu susitikti ir su politikais, kurie gali užimti tam tikrus postus, pradėsime nuo pat pradžių ieškoti kontaktų ir kalbėtis“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė L.Linkevičius.

Rinkimus triuškinamai laimėjusios konservatyviosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) kandidatu į užsienio reikalų ministrus įvardijamas Lenkijos Seimo narys Witoldas Waszczykowski. Ministras L.Linkevičius sakė, kad yra bendravęs su šiuo politiku, tačiau nuo platesnių komentarų susilaikė, kol nesuformuoja Vyriausybė.

L.Linkevičius sakė tikintis, kad dvišaliuose Lietuvos ir Lenkijos santykiuose vyraus racionalus, pragmatiškas, atsakingas požiūris, o smulkūs nesutarimai neužgoš svarbių bendrų strateginių tikslų.

„Saugumo situacija - mes tiesiogine prasme esame vienoje valtyje, Baltijos šalys ir Lenkija, todėl būtų ne tai kad nelogiška, bet ir nusikalstama, jei mes užgožtumėme, kad ir svarbiom, bet smulkiom vietinėm problemom tuos strateginius darbus ir uždavinius, tikrai tikiu, kad to nedarysim, mūsų užduotis yra rasti bendrą kalbą, susikalbėjimą ir tą tikrai nuo pirmų dienų darysime“, - kalbėjo ministras.

Lenkijos konservatyvioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ antradienį patvirtino, kad jos pirmininko pavaduotoja Beata Szydlo yra kandidatė į ministro pirmininko postą.

Dabar PiS kontroliuoja tiek prezidentūrą, tiek parlamento žemuosius rūmus, iš kurių pirmąkart nuo 1989 metų buvo išstumtos visos kairiosios partijos. 460 vietų Seime PiS dabar turės 235 mandatus.

Kiek anksčiau prezidneto rinkimus laimėjo PiS kandidatas Andrzejus Duda.