Trečiadienį Druskininkų savivaldybės tarybos nariai konservatorius Vilius Semeška ir liberalas Juozas Šarkus sulaukė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjo telefoninių skambučių.

“Paskambino vaikinas, prisistatė tyrėju, pasakė, kad nori mane apklausti dėl, kaip jis sakė, įsilaužimo į Druskininkų vandens parko patalpas. Esu su šeima užsienyje, taip jam ir pasakiau. Jis iš balso aiškiai pyktelėjo, girdi, jam svarbu skubiai apklausti.

O iš kur man, būnant Kipre, žinoti, kas mane kviečia, kokiu statusu, koks ikiteisminis tyrimas ir dėl ko pradėtas? Juolab, žinant, kad Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vienas iš vadovų – viršininko pavaduotojas Alvydas Jurgelevičius, yra Druskininkų savivaldybės administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės vyras”, - sakė V.Semeška.

Liberalas J.Šarkus teigia trečiadienį sulaukęs telefoninio skambučio iš Alytaus policijos tyrėju prisistačiusio asmens, kuris paprašė susitikti.

Apklausa: pasidomėjus, kur kambariai, kuriais domisi STT, - juos ir parodė

Trečiadienį 14 val. atvykę į Druskininkus Alytaus apskrities VPK tyrėjai susitiko su Druskininkų savivaldybės tarybos nariu dr. Juozu Šarkumi.

Pokalbyje dalyvavęs Žurnalistas Romas Sadauskas pasakojo, kad pareigūnai klausė J.Šarkaus, kaip jis pateko į Druskininkų sveikatinimo centro "Aqua" apartamentus ir ką ten veikė.

Tarybos narys sakė buvęs pakviestas kolegos tarybos nario Viliaus Semeškos palydėti LNK televizijos laidos KK2 filmavimo grupės žurnalistus į centrą "Aqua".

Jiems drauge užėjus į gydyklos administracines patalpas ir paklausus, kur čia yra garsieji VIP kambariai, kuriais domisi STT, pirmame pastato aukšte buvusi darbuotoja nurodė jų ieškoti antrajame.

Durys buvo atrakintos, laužtis ar brautis jėga niekur neteko. Jokių užrašų apie tai, kad į patalpas draudžiama užeiti J.Šarkus taip pat nematė. Užėję į kelis kambarius tarybos nariai ir laidos filmavimo grupė juos apžiūrinėjo.

J.Šarkus pasiūlė tyrėjams paprašyti KK2 laidos rengėjų filmuotos medžiagos ir savo akimis įsitikinti, kaip viskas vyko. Jo teigimu, nufilmuotas buvo visas jo apsilankymas "Aqua" centre.

Paprašytas išdėstyti savo pasakojimą raštu, J.Šarkus sakė tai padarysiąs tik tada, kai gaus oficialiai raštu suformuluotus klausimus.

Pokalbis, pasak R.Sadausko vyko geranoriškai, neoficialioje aplinkoje - „SPA Vilnius" kavinėje. Tyrėjai prasitarė, kad veikiausiai jiems teks priimti sprendimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą neesant Druskininkų savivaldybės tarybos narių veiksmuose nusikalstamos veikos požymių.

Tyrimas policijoje – dar nepradėtas

Trečiadienį komentuodama vadinamąsias Druskininkų politikų apklausas, Alytaus Apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Kristina Janulevičienė teigė, kad ikiteisminis tyrimas dėl vadinamųjų Druskininkų įvykių nėra pradėtas.

“Šiuo metu vyksta aplinkybių patikslinimas, ir per šią savaitę bus priimtas sprendimas – pradėti ikiteisminį tyrimą ar ne”, - sakė Alytaus policijos atstovė.

Pasak K.Janulevičienės, šių metų spalio 21 dieną Druskininkų policijos komisariate gauti du pareiškimai dėl galimai neteisėto patekimo į savivaldybės bendrovei “Druskininkų poilsio ir sveikatinimo centras “Agua” priklausančias gydyklų patalpas.

“Pareiškimus parašė administracijos atstovai”, - sakė K.Janulevičienė.
DELFI žiniomis, vienas iš pareiškėjų yra Druskininkų gydyklos vadovas Kęstutis Ramanauskas.

“Apie jokias oficialias apklausas nėra kalbos, nes nėra jokio ikiteisminio tyrimo. Tyrėjai tik tikslina aplinkybes, todėl kai kurie su pareiškimuose nurodoma informacija susiję asmenys buvo prašomi patikslinti, kaip viskas vyko. Jokių įtarimų niekam nėra pareikšta, apie jokias vagystes ar dingusius daiktus neturime jokių duomenų. Skundai yra, kartoju, dėl galimai neteisėto patekimo į bendrovės patalpas”, - sakė Alytaus AVPK atstovė.

Dingo laidos įrašas

LNK pirmadienį į savo mediateką įkėlė bendrovės “Be tabu ir Co” parengtą televizijos laidą KK2, kurioje buvo nufilmuota, kaip televizijos kūrybinė grupė kartu su Druskininkų politikais V. Semeška ir J.Šarkumi Druskininkuose, vietos savivaldybės bendrovei priklausančiose patalpose, aptiko slaptus apartamentus, kuriuose, įtariama galėjo linksmintis ir ilsėtis aukšti Druskininkų valdžios svečiai, tarp jų – ir buvęs STT vadas Žimantas Pacevičius.

Tačiau antradienį minėtos laidos įrašas iš LNK interneto svetainės buvo išimtas.

LNK

„Kurorto radijo“ kalbinti laidos KK2 kūrėjai teigė nieko apie tai nežinantys.

Antradienio vakarą internete paviešinta jau ir antradienio laida, bet pirmadieninė taip ir neatsirado, o druskininkiečiai ėmė spėlioti, kas iš laidoje pašieptų personažų yra toks įtakingas, kad sugebėjo paveikti LNK televiziją.

Tai - tik techninės kliūtys

Savo ruožtu LNK teigia, kad laidos įrašo matyti negalima dėl techninių kliūčių.

Pateikiame atsakymus į raštu pateiktus klausimus.

1. Kada, kieno nurodymu ir dėl kokių priežasčių iš LNK televizijos mediatekos buvo išimtas laidos KK2 siužetas apie Druskininkų vandens parko slaptus apartamentus?

Laida negali būti rodoma dėl techninių priežasčių, techninės problemos
kartais nutinka ir tokioje pažangioje techninėje bazėje.

2. Ar koncernas MG Baltic ir/ar LNK televizija yra gavęs oficialių pretenzijų dėl minėtos laidos? Ar buvo (jei taip - kas tai padarė) prašoma išimti laidos įrašą iš interneto? Kas to prašė/reikalavo?

Ne.

3. Ar tiesa, kad buvo parengtas dar vienas laidos KK2 įrašas vadinamąją Druskininkų tema, tačiau LNK jo netransliavo? Dėl kokių priežasčių?

LNK nedalyvauja KK2 laidos kūrimo procese, todėl į šį klausimą atsakyti negalime.

Tad kol dėl techninių kliūčių LNK mediatekoje laidos matyti negalima, ją galima pažiūrėti ČIA.

LNK televizija priklauso koncernui MG Baltic.

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, komentuodamas faktą, kad iš televizijos interneto svetainės buvo išimtas skandalingas laidos įrašas, sakė:

“Manau, kad tokią situaciją, visų pirma, turi paaiškinti pati LNK. Nes labai svarbus suprasti, kas nutiko, kodėl nutiko? Ar tai techninės, teisinės ar kitos priežastys? Noriu tikėti, kad tai nėra koks nors piktas kėslas užgniaužti galimybę visuomenei žinoti svarbius dalykus apie valdžią Druskininkuose. Jei taip būtų, tuomet tai būtų rimtas smūgis ne tik Druskininkams, bet ir televizijos reputacijai. Sunku vadintis nepriklausomu, jeigu tave gali paveikti kokie nors siauri politikų ar verslo interesai. Kita vertus, labai svarbu sužinoti, kieno konkrečiai sprendimu dingo tas įrašas. Ar tai buvo žinoma televizijos vadovybei? „MG Baltic“ turėtų paaiškinti, kas čia vyksta, kokie jų interesai ir patvirtinti arba paneigti šių faktų sąsajas“.