Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė, savo ruožtu, teigia, kad panašus pranešimas gautas, bet neva įsibrovę asmenys nenurodyti ir apie vagystę niekas nepranešė.

„Vakar, apie 18.30 val., kreipėsi Druskininkų akvaparko direktorius, kad buvo patekta į patalpas. Asmenys pranešime kol kas nėra nurodyti ir apie vagystę ar žalą nėra pasakyta“, - DELFI informavo komisariato atstovė Kristina Janulevičienė.

V. Semeška ir J. Šarkus išties trečiadienį lankėsi sveikatingumo ir poilsio centre „Aqua“ drauge su LNK laidos „Kakadu“ komanda. Tačiau, remiantis V. Semeškos pasakojimu, juos kaip tarybos narius įsileido patys administracijos darbuotojai.

Savo ruožtu Druskininkų savivaldybės pranešimas nesutampa su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pateikiama informacija.

Druskininkų savivaldybės pranešime sakoma, kad „lydimi neaiškių asmenų su filmavimo kameromis, iš minėtos įstaigos darbuotojo jėga atėmę elektroninį raktą, įsibrovė Druskininkų savivaldybės tarybos nariai konservatorius V. Semeška ir liberalas J. Šarkus“.

„Minėti asmenys, į patalpas įsibrovė neteisėtu būdu, jose užsidarė ir neįsileido įstaigos administracijos darbuotojų. Kaip informavo Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ administracija, po įsilaužimo patalpose pasigesta antspaudų, USB atmintinių, dokumentų ir vertingų daiktų, kurių sąrašas dar tikslinamas. Dėl padaryto nusikaltimo įstaigos administracija kreipėsi į teisėsaugos institucijas. Pareigūnams pateikti vaizdo įrašai, liudininkų parodymai“, - rašoma Druskininkų savivaldybės pranešime.

Jame taip pat iškeliama prielaida, esą toks „įsibrovimas“ gali būti susijęs su Druskininkų mero Ričardo Malinausko teiginiais, esą jis ketina pateikti įrodymus apie konservatorių ir liberalų piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

DELFI primena, kad „Aqua“ direktorius Edmundas Antanaitis pirmadienį buvo sulaikytas įtariant piktnaudžiavimu. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai, gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės direktoriaus piktnaudžiavimo.

Atlikdami šį ikiteisminį tyrimą, pareigūnai pirmadienį sulaikė „Aqua“ direktorių, bendrovės ir Druskininkų savivaldybės patalpose atliko kratas ir paėmė tyrimui reikšmingus daiktus ir dokumentus.

Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Druskininkai pastaruoju metu skamba ir dėl miesto centre, kurortinėje zonoje 2013 m. iškilusio beveik 600 kvadratinių metrų gyvenamojo namo, praminto Vijūnėlės dvaru. Tam reikalingus sprendimus ir teisės aktus priėmė Druskininkų savivaldybė ir vietos žemėtvarkininkai. Generalinė prokuratūra, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į teismą, bet pirmosios instancijos teisme bylą pralaimėjo.