Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai įtaria, kad „Aqua“ sveikatingumo centro direktorius, pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo kai kurių asmenų apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos; taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis. Seimo Antikorupcijos komisija planuoja aiškintis, ar šie įtarimai pagrįsti.

Pasirodžius informacijai, kad Druskininkų savivaldybei priklausančio sveikatinimo cetro „Aqua“ paslaugomis nemokamai naudojosi aukšti politikai, Druskininkų meras Ričardas Malinauskas tvirtina, kad ankstesnės – konservatorių – valdžios atstovai šiomis paslaugomis taip pat naudojosi.

„Ar į Druskininkus atvykęs žmogus, į oficialią delegaciją, oficialų miesto renginį ir pasinaudodamas ta programa, kuri siūloma visiems iš eilės, jau pagal Lietuvos mastelius ir A. Anušausko norus yra nusikaltėlis? Tai aš noriu pasakyti, kad konservatorių partijos ministrai, premjerai ir dar daugelis kitų žmonių yra naudojęsi turbūt pakankamai daugiau nei tos asmenybės, kurios yra įvardintos“, - laidoje „Aktualioji valanda“ teigė Druskininkų meras.

O štai nusikalstamos grupuotės nariu pavadintas Seimo narys Arvydas Anušauskas sako, kad R. Malinauskas visus kaltinimus gali adresuoti pats sau.

„Man atrodo, jis kalbėjo žiūrėdamas į veidrodį. Ir visą tai, ką pasakė, puikiai adresuoja, ko gero, sau. Todėl aš lygiai taip pat atsakingai galiu pareikšti, kad visa tai, kas bus daroma, bus daroma skaidriai. Niekas jokių tyrimų, tikiuosi, dirbtinai nenutrauks. Ir Antikorupcijos komisija, kurios narys aš esu, išties pradės tyrimą ir jį pabaigs. <...> Daugelis dalykų, kurie vyko šitoje įmonėje, yra verti Antikorupcijos komisijos dėmesio. Juolab, kad mes savo tyrimu, aš tikiuosi, neskirstome pagal priklausomybes partijoms. Jeigu reikės, bus paliesti visi“, - kalbėjo Seimo narys.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti čia