STT neigia, kad tai sietina su paskutiniais rezonansiniais įvykiais Druskininkuose, kai STT Kauno valdybos pareigūnai dėl piktnaudžiavimų ir galimos korupcijos sulaikė Nacionalinės žemės tarnybos Druskininkų skyriaus vedėją Vitaliją Balčienę bei Druskininkų savivaldybės valdomo Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro direktorių Edmundą Antanaitį.

STT Kauno valdybos veiklos teritorijai priklauso Kauno, Alytaus ir Marijampolės apskritys. Druskininkų savivaldybė įeina į Alytaus apskrities teritoriją.

Darius Amšiejus
„Sprendimą aš priėmiau. O kai priimi sprendimą, kai tavo sąžinė švari, tada pasidaro lengva. Aš daviau priesaiką Lietuvai - aš jai atidirbsiu iki galo“, - teigiama, kad būtent tokius žodžius savo artimiems bičiuliams yra pasakęs pats STT Kauno valdybos viršininkas D. Amšiejus po to, kai savo noru parašė prašymą atleisti jį iš tarnybos.

DELFI šaltiniai neoficialiai teigia, kad toks D. Amšiejus sprendimas kilo dėl patiriamo spaudimo tiriant korupcijos ir piktnaudžiavimo atvejus su Lietuvos socialdemokratų partijos veikėjais siejamose įmonėse ir bendrovėse.

STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas DELFI patvirtino, kad tarnybos vadovas Saulius Urbanavičius D. Amšiejaus prašymą tenkino, tačiau neigia, kad atleidimas sietinas su įvykiais itin įtakingo socialdemokrato Ričardo Malinausko vadovaujamoje Druskininkų savivaldybėje.

„Prašymą valdybos viršininkas įteikė šių metų rugsėjo 25 dieną, tą pačią dieną jis patenkintas. Ponas Amšiejus dirbs tarnyboje iki 2016 metų sausio 30 dienos“, - sakė R. Golubovas.

DELFI primena, kad per paskutinius metus STT Kauno valdyba atliko kelis itin didelio rezonanso susilaukusius ikiteisminius tyrimus, kuriuose tarp įtariamųjų šmėžavo įtakingų socialdemokratų pavardės – buvusio Alytaus miesto mero Česlovo Daugėlos, buvusio Kauno miesto vicemero Kęstučio Kriščiūno, buvęs savivaldybės bendrovės „Kauno vandenys“ technikos direktorius Valys Venslovas ir kitų.

Tačiau pats D. Amšiejus komentuoti situacijos nepanoro: „Jokių komentarų“.