Karalienė Silvija trečiadienį sakys įžanginę kalbą Seime rengiamoje Švedijos ir Švedijos instituto tarptautinėje konferencijoje „Vaikų ir jaunimo skaitymas kaip iššūkis XXI-ame amžiuje“, taip pat parlamente karalienė dalyvaus apskrito stalo diskusijoje „Vieningi kovoje prieš prekybą žmonėmis“. Tuo metu Karlas XVI Gustavas Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje dalyvaus dešimtąjį kartą vyksiančių Švedijos verslo apdovanojimų ceremonijoje.

Abu monarchai vyks į Saulėtekio slėnio Technologijų ir inovacijų centrą, kur dalyvaus Švedijos instituto fotografijų parodos „AccessAbility“ iškilmingoje atidarymo šventėje. Parodoje bus pristatatyti 14-os švedų ir 7 lietuvių neįgaliųjų menininkų darbai. Karališkoji pora pavakare dalyvaus susitikime su žiniasklaida.

Poros vizito garbei Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje vyks „Vidurdienio koncertas“ kuriame Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Malmės muzikos akademijos muzikantai atliks kompozitoriaus Broniaus Kutavičiaus oratoriją „Paskutinės pagonių apeigos“.

Taip pat ketvirtadienį Švedijos karališkosios šeimos valstybinio vizito proga rengiami oficialūs pietūs Vilniaus rotušėje bei vakarienė Valdovų rūmuose.

Penktadienį Karlas XVI Gustavas ir karalienė Silvija vyks į Klaipėdą, kur lankysis „NordBalt“ srovės keitiklių stotyje Klaipėdos rajone, iš Klaipėdos universiteto mokslinių tyrimų laivo „Mintis“ apžiūrės Lietuvos pakrantę Kuršių Nerijoje, Naglio gamtos rezervate, svečiai gilinsis į pakrančių erozijos ir kitas aplinkosaugos problemas, sprendimus.