Pasak M. Wallstrom , tarptautinė bendruomenė sveikintų Maskvos pastangas Sirijoje veikti politinėmis, o ne karinėmis priemonėmis, o Rusijos parama diktatoriui B. al Asadui nėra kelias į ilgalaikę taiką.

„Akivaizdu, kad jie remia B. al Asadą, o jo (buvimas valdžioje - ELTA) nėra kelias į ilgalaikį sprendimą“, - po susitikimo su Lietuvos užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi sakė M. Wallstrom.

L. Linkevičius taip pat pabrėžia, kad Rusijos deklaruojama kova su tarptautiniu terorizmu Sirijoje dažnai prasilenkia su realiai vykdomais veiksmais, nes Maskvos karinė aviacija bombarduoja ne tik „Islamo valstybės“ taikinius.

„Gauname vis daugiau įrodymų iš įvairių šaltinių, kad vis tik nukenčia civiliai gyventojai, nukenčia opozicinės pajėgos, kurios kovoja su B. al Asado režimu“, - kalbėjo L. Linkevičius.

Ministro teigimu, Rusijos kariniai veiksmai Sirijoje ne tik gali prisidėti prie pabėgėlių srautų į Europą augimo, bet ir gali būti vertinami kaip bandymas nutraukti tarptautinės bendruomenės dėmesį nuo konflikto Rytų Ukrainoje.

„Mūsų užduotis - nespręsti vienos krizės kitos krizės sąskaita“, - pabrėžė L. Linkevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)