„Yra buriama iš tirščių net neabejotinai. Mes neturime jokių patikimų duomenų, jokių tyrimų, kurių pagrindu mes galėtume dabar objektyviai pasakyti, kad, pavyzdžiui, iš tų teritorijų, kurios yra valdomos režimo, išbėgo tiek ir tiek žmonių, lyginant su teritorijomis, kurias valdo kitos organizacijos. Kitaip tariant, mes žinome, kad išties daug žmonių paliko Siriją, tą mes objektyviai žinome. Bet, iš kurių konkrečiai regionų, aš bent jau tokių duomenų nemačiau“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo E. Račius.

Profesorius linkęs manyti, kad mes pernelyg demonizuojame Rusiją, ir nors pabrėžė, kad nėra rusofilas, pastebėjo, jog derėtų Rusijos veiksmus vertinti objektyviau.

„Sakyti, kad taip, Rusija – blogis ir mes visi žinom, kad Rusija blogis, ir tikrai todėl išbėgs daug žmonių... Na, manyčiau, galima, aišku, tęsti tą tradiciją ir demonizuoti Rusiją, nieko absoliučiai pozityvaus neįžiūrėti tame, ką ji daro. Bet manau, kad tai iš inercijos būtų tuščias šnekėjimas ir objektyviai įvertinti, kiek ir kaip gali kisti bėgančių iš Sirijos žmonių srautas, tikrai labai sudėtinga“, - teigė pašnekovas.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti
www.ziniuradijas.lt/epizodas/2015/10/02/aktualioji-valanda/48851