Taip pat JT Saugumo Tarybos debatuose ministras pabrėžė kovos su terorizmo priežastimis būtinybę ir atsakomybės už teroristinius nusikaltimus siekį, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Kovai su terorizmu Jungtinių Tautų Saugumo Taryba yra sukūrusi teisinę bazę, įskaitant Lietuvos pirmininkavimo metu priimtą Saugumo Tarybos pirmininko pareiškimą dėl užsienio teroristų kovotojų. Norėdami įveikti teroristus, privalome išnaudoti visas priemones ir padaryti galą teroristų nebaudžiamumui“, – sakė L.Linkevičius.

Linas Linkevičius

Atkreipdamas dėmesį į Sirijos krizę, ministras pabrėžė, kad keturios rezoliucijos dėl Sirijos buvo vetuotos. Toks veto panaudojimas, anot ministro, gynė ne civilių aukų, o Sirijos režimo interesus. Tie, kurie vetavo atitinkamas rezoliucijas, drauge su Sirijos valdžia atsako už civilių gyventojų tragediją ir pabėgėlių srautus, sakė L.Linkevičius.

Jis taip pat išreiškė viltį, kad JT Saugumo Taryba parems Europos Sąjungos pastangas kovojant su nelegalios migracijos Viduržemio jūroje organizatoriais ir vykdytojais bei pritars Europos šalių pateiktam Saugumo Tarybos rezoliucijos projektui dėl migracijos.

„Neturime pamiršti ir pabėgėlių iš Ukrainos. Dėl Rusijos agresijos prieš šią šalį ir Krymo aneksijos daugiau kaip 5 milijonai Ukrainos gyventojų yra priklausomi nuo humanitarinės pagalbos“, – kalbėjo L. Linkevičius. Jis pabrėžė, kad Rusijos palaikomų separatistų sprendimas išvaryti humanitarines agentūras iš jų valdomų teritorijų yra nusikalstamas ir dar labiau pablogins vietos gyventojų sąlygas.

JT Saugumo Tarybos debatus dėl konfliktų Artimuosiuose Rytuose sprendimo ir kovos su terorizmo grėsmėmis organizavo rugsėjo mėnesį Saugumo Tarybai pirmininkaujanti Rusija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)