Jis taip pat paprašė realizuoti programą, pagal kurią vaikai iš Luhansko srities galėtų vykti atostogauti į Lietuvą ir kitas ES šalis, praneša UNIAN.

Luhansko srities karinės-civilinės administracijos spaudos tarnybos pranešime sakoma, kad šis prašymas buvo pagarsintas ketvirtadienio G. Tukos ir Lietuvos Respublikos pasiuntinybės Ukrainoje delegacijos susitikime.

„Pirmiausia noriu padėkoti už pagalbą, kurią suteikė Lietuva, už diplomatinę pagalbą derantis Minske. Šiandien iš ryto man pranešė, kad Minske pasiektas principinis susitarimas dėl atkuriamųjų darbų, susijusių su pažeistomis elektros linijomis. Tai labai svarbus klausimas visai Luhansko sričiai“, - sakė administracijos vadovas.

Jis taip pat pabrėžė: „Šiuo metu viena iš svarbiausių problemų mūsų regione – pafrontės teritorijų išminavimas. Aš norėčiau kreiptis į jus su prašymu artimiausiu metu į Luhansko sritį atsiųsti išminuotojų grupes, kurios padėtų mūsų išminuotojams dirbant pavojinguose vietose“.

Lietuvos ambasadorius Marius Janukonis į tai atsakė: „Mes kaip tik šiandien buvome Luhansko elektrinėje, ten išgirdome apie problemas dėl elektros tiekimo. Ačiū už jūsų prašymus, mes juos būtinai apsvarstysime. Mūsų tikslas – šiuo metu, rasti infrastruktūros projektus, kurių įgyvendinimui mes galėtume panaudoti mūsų resursus ir pritraukti kitas valstybes“.