Trečiadienį Krašto apsaugos ministerijos (KAM) ir kariuomenės įsigijimų iki 2021 metų planas buvo pristatytas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

"Ginkluotė - priešlėktuvinė, prieštankinė. Ekipuotė, transporto priemonės, vidutinio nuotolio ginkluotė, trumpojo nuotolio priešlėktuvinė ginkluotė, vidutinio nuotolio prieštankinė ginkluotė, vidutinio nuotolio priešlėktuvinė ginkluotė - iki 2020-2021 metų", - po posėdžio žurnalistams planuojamus pirkinius vardijo kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas. Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko teigimu, taip pat numatoma įsigyti ir šaulio ginklų.

Anot krašto apsaugos ministro J. Oleko, kitų metų biudžeto projekte išlaidas krašto gynybai planuojama didinti 149 mln. eurų, tokiam pirminiam siūlymui, pasak J. Oleko, pritaria, Valstybės gynimo taryba, Nacionalinis saugumo ir gynybos komitetas ir Vyriausybė.

J. V. Žukas pabrėžia, kad nauji įsigijimai suplanuoti atsižvelgiant į numatomą finansavimo didinimą krašto apsaugai.

"Mes atsižvelgiame į tai, koks yra partijų susitarimas, kad biudžetas augs iki 2020 metų ir remiantis tuo darome prielaidą, kad galėtume visas tas sistemas įsigyti", - kalbėjo J. V. Žukas.

Kariuomenės vado teigimu, įgyvendinus visus pirkimus, Lietuvos kariuomenės spragos būtų ženkliai užpildytos.

"Lietuvos kariuomenė bus visai kito kokybinio lygio", - prabrėžė J. V. Žukas.