Palangos koncertų salės, kuri tokia tapo, kai buvo renovuota Vasaros estrada, fasade sumontuotos net 27 šviesos programos. Koncertų salė gali pavirsti ir į didžiulę Lietuvos trispalvę, spalvos gali „šokti“, kitaip judėti.

Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Vygantas Rekašius kol kas dar negalėjo patvirtinti, jog naujo objekto fasadas išskirtinai švies kiekvieną vakarą.

„Jei būtų mano valia, tai tamsiuoju metų laiku, kai visiems trūksta šviesos ir geros nuotaikos, fasadas šviestų kiekvieną vakarą. Aišku, vasarą tai nelabai apsimoka daryti, nes labai vėlai temsta, bet dabar ir iki tol, kol dienos vėl pradės ilgėti, fasadas galėtų vakarais šviesti“, – vylėsi V. Rekašius.

Palangos koncertų salės renovacija jau beveik baigta – liko tik keli štrichai. Jos atidarymas planuojamas gruodžio 12 dieną. „Kadangi tai yra koncertų salė, o ne universalus statinys ar arena, žinoma, jog atidarymo koncerte gros simfoninis orkestras, kad visi pajustų tą gyvo garso grožį, išskirtinumą, akustiką. Žinau, kad atidarymo renginį tiesiogiai transliuos ir televizija, tad jis tikrai bus įdomus“, – teigė V. Rekašius.

Palangos savivaldybė pati nesiryžo naujoje koncertų salėje organizuoti renginių, todėl jau paskelbė konkursą rasti operatorių, kuris sugebėtų Palangos koncertų salę paversti tikru traukos objektu.

„Mokytis laiko nėra, ieškome patyrusio operatoriaus, kuris turi ryšių su tarptautinių renginių organizatoriais, pasaulinio garso atlikėjų vadybininkais, kad Palangą būtų įtraukta į jų maršrutus. Konkurso sąlygose yra numatyta, kiek renginių per mėnesį operatorius Palangos koncertų salėje turėtų organizuoti, tai tikrai ne vienas, ir ne du. Be to, reikalaujame ir to, kad būtų žanrų įvairovė – nuo operos iki populiariosios muzikos koncertų“, – tvirtino V. Rekašius.

Operatoriui savivaldybė neketina mokėti koncesijos mokesčio, nes esą jis gauna visiškai sutvarkytą infrastruktūrą, į kurią nebereikia investuoti.

Palangos koncertų salėje bus įrengtos 2200 vietų. „Manau, jog tai optimalu. Tikiu, kad jei bus geras renginys, koncertas, jo pasiklausyti atvyks ir vilniečiai, ir kauniečiai. Aš pats dėl tam tikrų renginių važiuoju ir į Berlyną, jau nekalbu apie Vilnių. Jei mes iš pajūrio į gerus renginius iki šiol važinėjome į sostinę, tai dabar vilniečiai galės atvažiuoti pas mus. Čia dviguba nauda – ir koncertas, ir jūros ošimas“, – viliojo V. Rekašius.

Jo nuomone, Palangos koncertų salė tikrai netaps arenų konkurente. „Mes negalime konkuruoti žiūrovų vietų skaičiumi, arenos negali konkuruoti garso kokybe. Todėl renginių visiems užteks“, – įsitikinęs Kultūros skyriaus vedėjas.

Vasaros estrados virsmas Palangos koncertų sale kainuos per 7 mln. eurų.