„Pastaruoju metu viešojoje erdvėje itin daug rašoma ir kalbama apie mano susitikimą su LR Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi, kuris įvyko šių metų liepos 29 dieną.

Visos temos, kuriomis kalbėjomės su Premjeru, yra išvardintos Konkurencijos tarybos pranešime spaudai, paskelbtame susitikimo dieną institucijos svetainėje. Dar kartą priminsiu, kad susitikimo metu su Ministru Pirmininku aptarėme Konkurencijos tarybos baigtus pieno ir komunalinių atliekų rinkų tyrimus, pradėtą rinkos tyrimą dėl kompensuojamų vaistų bei „Lietuvos jūrų laivininkystės“ gelbėjimo planą, Konkurencijos tarybos nuomone, galimai turėjusį valstybės pagalbos požymių“, – sakoma ketvirtadienį išplatintame Konkurencijos tarybos pirmininko pareiškime.

Š. Keserauskas atkreipia žiniasklaidos atstovų dėmesį, kad susitikimas įvyko jo iniciatyva. Pasak Konkurencijos tarybos vadovo, tokie pat susitikimai vykdavo ir su buvusiu Ministru Pirmininku. „Kartą ar keliskart per metus susitinku ir su LR Prezidente, ir su LR Seimo komitetų vadovais aptarti konkurencijos politikos aktualijų“, – sakoma išplatintame pareiškime.

Seime ketvirtadienį Vyriausybės valandos metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos seniūnas Jurgis Razma siūlė Premjerui pasitikrinti melo detektoriumi dėl jo pokalbio su Konkurencijos tarybos pirmininku temų.

ELTA primena, kad portalas 15min.lt savaitės pradžioje paskelbė publikaciją apie ryšių su visuomene bendrovę „Ministerium“, kurios 50 proc. akcijų turi A. Butkevičiaus dukters vyras Evaldas Vaitasius. Premjeras to nebuvo nurodęs savo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje, vėliau ją papildė įrašu apie žento bendrovę.

Anot portalo 15min.lt, šią įmonę lydi sėkmė valstybiniuose konkursuose. Prieš E. Vaitasių viešųjų ryšių įmonę „Ministerium“ valdė Premjerui nemokamai patarinėjančios D. Kutraitės-Giedraitienės sūnus Simonas Giedraitis, o pati patarėja metus buvo „Ministerium“ valdybos pirmininkė. Tačiau nei Premjeras, nei D.Kutraitė-Giedraitienė ryšių su šia įmone ar jos akcininkais iki šiol nebuvo deklaravę.

Ryšių su visuomene bendrovės „Ministerium“, vieno portalo įtrauktos į žiniasklaidos skandalą, savininkai paskelbtame pareiškime pareikalavo portalo „15min“.lt“ paneigti šmeižtą, nes bendrovės ir akcininkų reputacijai suduotas didelis smūgis. Jie žada siekti, kad „šmeižikiška informacija būtų paneigta, o žala atlyginta“.