„Tikrai nesibaiminu, mano užduotis pristatyti Semo nariams savo viziją, jie gaus medžiagos apie mane, apie tai, kur aš dirbau prieš tai ir charakterizuojančios medžiagos“, - BNS penktadienį sakė E.Dambrauskienė.

„Seimo nariams (reikės) priimti sprendimą, ar tinkama kandidatūra, ar ne. Aš dirbu savo darbą, esu teisėja, teismo pirmininkė, tai neturiu jokios baimės, ar bus pritarta, ar ne. Aišku, kai dalyvauji, tai norisi, kad pritartų, bet jokių baimių tikrai neturiu", - sakė teisėja.

Šiuo metu Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininkės pareigas einanti E.Dambrauskienė sakė Generalinės prokuratūros veiklos viziją prisistatysianti pirmiausia Seime, o iki prisistatymo parlamente nuo platesnių komentarų susilaikė.

„Savo viziją aš pateikiau, greičiausiai prezidentė nebūtų pasirinkusi mano kandidatūros, jei aš tos vizijos nebūčiau išdėsčiusi. Tai tą viziją aš tikrai pateiksiu Seimo nariams. Bus prisistatymas Seimo posėdyje, aš visą pranešimą išdėstysiu ir viską akcentuosiu“, - BNS teigė E.Dambrauskienė.

„Pačiai save turbūt sunku vertinti, bet esminės mano savybės, kurios tų pareigų atlikimui svarbios - darbštumas, principingumas, atsakingumas. Tų savybių turbūt yra nemažai, tuo labaiu, kad neseniai buvo atliekamas ir nano kaip teisėjos sveikatos patikrinimas, yra ir psichologo išvada pateikta dėl mano asmeninių savybių, manau, kad niekam dėl to abejonių nekils ir su tais dokumentais turbūt bus visi supažindinti“, - kalbėjo kandidatė.

E.Dambrauskienė sakė gyvenanti Vilniuje ir kasdien iš sostinės važinėjanti į darbą Kaišiadoryse.

Kaip pranešė Prezidentūra, 46 metų kandidatė teisės magistro laipsnį yra įgijusi Vilniaus universiteto Teisės fakultete ir turi 17 metų teisinio ir vadovaujančio darbo patirties. E.Dambrauskienė yra dirbusi ikiteisminio tyrimo pareigūne, Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros prokurore, advokate.

2008 metais E.Dambrauskienė buvo paskirta Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja. Nuo 2011–ųjų penkerius metus vadovauja Kaišiadorių rajono apylinkės teismui.

Buvęs generalinis prokuroras Darius Valys iš pareigų pasitraukė birželio viduryje, pasibaigus penkerių metų kadencijai. Jį laikinasis vadovas Darius Raulušaitis paskyrė į Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro pareigas. D.Valys po paskyrimo išėjo 8 mėnesių atostogų.

E.Dambrauskienė yra jau antroji teikiama kandidatė baigus darbą D.Valiui - Seimas birželį atmetė prezidentės pasiūlyto Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio kandidatūrą.

Jei pritartų Seimas, E.Dambrauskienė taptu pirmąją moterimi, vadovaujančia Generalinei prokuratūrai.