„Šiandien įsitikinau, kad Vytenio batalionas atsakingai ruošiasi šauktinių priėmimui ir jau atliko nemažą dalį pasirengimo darbų. Tikiu, kad per likusias kelias savaites bus užbaigti ir likusieji“, – po susitikimo sakė J.V.Žukas.

Jis įvertino būsimas šauktinių apgyvendinimo, maitinimo, mokymo, sportavimo ir laisvalaikio leidimo sąlygas, medicininio aprūpinimo galimybes.

Logistikos batalione rugsėjo 21-22 dienomis tarnybą pradės 200 jaunuolių, o gruodį - dar maždaug 100. Jie atliks devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą. Vytenio batalione tarnaus vien savo noru tarnybą atlikti užsirašę jaunuoliai, pranešė kariuomenė.

Vėliau delegacija apžiūrėjo Vytenio batalione esančias kareivinių patalpas, biblioteką, medicinos punktą, sporto kompleksą ir valgyklą. Taip pat apžiūrėtos Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės ir Lietuvos šaulių sąjungos Suvalkijos šaulių 4-osios rinktinės patalpos.

Vizito pabaigoje delegacija apžiūrėjo Kazlų Rūdoje, Brigados generolo Kazio Veverskio poligone, esančią infrastruktūrą, susipažino su jos atnaujinimo planais ir poligono pajėgumais.

Seimas šiemet priėmė sprendimą atnaujinti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą. Ją atliks 3 tūkst. jaunuolių, dauguma - savanoriai.