Kaip nurodo VPT, pagal šį konkursą su atlikėjo ir prodiuserio Žilvino Žvagulio įstaiga „Zuzi muzika“ balandžio 10-ąją buvo sudaryta 90 tūkst. eurų sutartis - joje numatyta, kad įstaiga 2015-2017 metais organizuos miesto sezono atidarymui skirtą šventę „Benai, plaukiam į Nidą“.

„Pagal šį konkursą trejiems metams sudaryta sutartis su VšĮ „ZUZI muzika“ yra niekinė ir turi būti nutraukta“, - pranešime nurodo VPT.

Tarnyba paaiškina, kad Neringos savivaldybė yra perkančioji organizacija, o numatytiems renginiams bus naudojamos biudžeto lėšos. Tuo metu savivaldybė, apie paslaugų pirkimą viešai nepaskelbusi Viešųjų pirkimų įstatymo numatyta tvarka, pažeidė šio įstatymo įtvirtintus skaidrumo ir lygiateisiškumo principus, neužtikrino lygių galimybių visiems potencialiems tiekėjams bei neužtikrino racionalaus biudžeto lėšų panaudojimo.

Atsižvelgdama į šią išvadą, Neringos savivaldybės administracija per dešimt darbo dienų prašoma raštu informuoti VPT apie priimtą sprendimą dėl sutarties nutraukimo su VšĮ „ZUZI muzika“.

Registrų centro duomenimis, „ZUZI muzika“ steigėjas yra Ž.Žvagulis.