Pagrindinis šventės traukos centras – dūzgiantis Gedimino prospektas – nusidrieks nuo Katedros iki Lukiškių aikštės ir džiugins gausybe kultūrinių renginių. Pirmoji prospekto atkarpa – „Menų ir muzikos gatvė“ – kvies į garsių atlikėjų koncertus, vizualaus meno parodas, interaktyvius spektaklius, autorines menininkų darbų ekspozicijas.

Specialiai įrengtose trijose muzikinėse scenose prie Kudirkos bei Lukiškių aikščių ir prie Nacionalinio dramos teatro skambės Lietuvos atlikėjų Giedrės Kilčiauskienės, Edgaro Lubio, Sashos Song, Girmantės, Šorenos balsai, mėgstamiausių grupių „Colours of Bubbles“, „Soul Moustache“, „Baltasis kiras“, „jama&W“, „Kamanių šilelis“ pasirodymai, garsių aktorių ir bardų Andriaus Bialobžeskio, Giedriaus Arbačiausko, Mindaugo Briedžio, Gyčio Ambrazevičiaus ir grupės, Andriaus Zalieskos-Zalos muzika. Linksmų plaučių grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Neteisėtai padaryti“, „The Mood Sellers Band“, „Baltic Balkan“ privers ne tik šypsotis, bet ir pamiklinti kojas. Muzikos atlikėjų ir aktorių gretas šiemet papildys įvairių stilių – nuo senovinių iki gatvės – šokių pasirodymai bei rudens-žiemos sezono madų pristatymai.

Svarbiausia „Dūzgiančio prospekto“ naujiena – pačioje V. Kudirkos aikštėje įsikursiantis „Dizaino skveras“, kuriame rankų darbo kūrinius ir kolekcijas pristatys per pusšimtis ryškiausių lietuvių drabužių dizainerių, juvelyrų, aksesuarų kūrėjų. Kiekvienas čia apsilankęs svečias tikrai ras kuo papildyti savo drabužinę, papuošalų dėžutę ar namų interjerą.

Toliau prospekte nutiestas „Gardžių lauktuvių kelias“ gundys paskanauti kulinarinių gardėsių. Prospekto atkarpa nuo A. Jakšto gatvės iki Lukiškių aikštės bus apsiginklavusi tonomis šviežiai išleistų knygų egzempliorių ir lauks užplūstant literatūrinio žodžio mėgėjų ar šiaip smalsių skaitytojų. Čia įsikūrusioje „Knygų alėjoje“ jie galės pasigalynėti su žodžio meistrais ir gauti literatūros autoritetų išraitytą dedikaciją ar autografą.

Gedimino prospektas prie Lukiškių aikštės lauks vaikų, jaunimo ir gausybės šeimų su atžalomis. Šioje teritorijoje, pavadintoje „Dangaus linksmybės“, įsikurs įvairiausios atrakcijos ir žaidimai, kurie nepaliks abejingų nei pačių mažiausių, nei paauglių. Pirmą kartą čia bus galima ne tik pasigrožėti didžiaisiais oro balionais, bet ir jais pakilus į 30 m aukštį žvilgtelėti į Vilnių iš paukščio skrydžio.

Rugsėjo 5 d., šeštadienį, „Sostinės dienų“ lankytojus stabtelėti prie Vilniaus centrinio pašto esančio „LP Express 24“ terminalo pakvies Lietuvos paštas. Čia bus galima nemokamai savo draugams ir artimiesiems į visus šalyje veikiančius „LP Express 24“ siuntų savitarnos terminalus išsiųsti šventės metu įsigytų suvenyrų ir dovanų.

Katedros aikštėje koncertuos didelių tarptautinių festivalių scenas užkariavęs elektro-pop ketvertas „When Saints Go Machine“ iš Danijos bei uždegančiais muzikiniais šou pagarsėjusi funk, disco ir house grupė „Kraak&Smaak“ iš Olandijos. Lietuvišką atsakymą jiems ruošia didžiausios šiandienės Lietuvos scenos pažibos – „Leon Somov & Jazzu“, Alina Orlova, „Garbanotas bosistas“.