Buvęs miesto vadovas Panevėžio R. Sargūno sporto gimnazijoje įsidarbino berniukų bendrabučio auklėtoju.


„Turėsiu laimę auklėti 100 vaikinų nuo 6-os iki 12-os klasės“, – „Sekundei“ pasidžiaugė V. Satkevičius.

Pusę etato įdarbintas V. Satkevičius bendrabučio auklėtinius prižiūrės nuo 19 iki 22 val.

Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų partijos atstovas Savivaldybės taryboje teigia, jog auklėtojo vietą mokykloje gavo laimėjęs įstaigos skelbtą konkursą. Jame dėl šių pareigų varžėsi net 29-i kandidatai. V. Satkevičius neslepia, kad prie turimos pedagoginės ir administracinės patirties jam balų galėjo pridėti ir ankstesnės mero pareigos.

„Turėjau galimybę prisidėti prie sporto mokyklos įkūrimo, dėl to nemažai teko ir su premjeru A. Butkevičiumi susitikti. Gal dabar tai man irgi padėjo. Jokių protekcijų nebuvo. Tiesiog ieškojau darbo ir man pavyko“, – sako politikas.

V. Satkevičius galėjo grįžti dėstyti tikybos į „Nevėžio“ pagrindinę mokyklą. Joje dirbo dar prieš tapdamas meru. Tačiau šioje nė 300 mokinių nebeturinčioje mokykloje tikybos ir etikos mokytojai turi labai mažai pamokų. V. Satkevičiui grįžus, būtų tekę mokyklą palikti dabartinei tikybos mokytojai.
Vitalijus Satkevičius

„Dabar abiem pasisekė“, – įvertino V. Satkevičius.

Bendrabučius perpratęs

Daugiau nei 15-os metų pedagoginio darbo stažą turintis politikas tikina, jog dirbant bendrabučio auklėtoju jam pravers patirtis, įgyta kadaise einant Savivaldybės įmonės „Panevėžio būstas“ direktoriaus pareigas.

„Įmonė prižiūrėjo ne vieną, o net 54-is miesto bendrabučius. Būdavo, ateinu į darbą, o ten jau laukia 10 žmonių, ir dauguma reikalauja spręsti ne ūkines, o jų psichologines asmenines problemas: kažkas susipyko, kažką apšaukė. Dabar aš jau keturių anūkų senelis, tai irgi padės bendrauti su toli nuo namų išvykusiais vaikais, laukiančiais tėviško dėmesio“, – perspektyvą mato naujasis auklėtojas.

Muzikiniais gebėjimais garsėjantis V. Satkevičius sako turėsiantis apie ką kalbėti su sporto aukštumų siekti į Panevėžį suvažiavusiais auklėtiniais. Politikas didžiuojasi jaunystėje gimtuosiuose Vadokliuose lankęs lengvąją atletiką, puikiai atlikdavęs žvakę, tiltelį, darydavęs ir prisitraukimus, ir atsispaudimus, o rajoninėse varžybose keletą kartų yra iškovojęs trečiąją vietą.

Ieškojo tėvo

R. Sargūno sporto gimnazijos direktorė Jūratė Pauliukienė tvirtina, jog V. Satkevičius buvo pasirinktas po komisijos pokalbių su visais 29-iais kandidatais. Vakarais padirbėti antraeilėmis pareigomis pageidavo darželio auklėtojos, psichologas, socialinės pedagogės.
Direktorė pripažįsta, jog mokykla į auklėtojus ieškojusi būtent vyro, o jų tebuvo keturi iš didelio būrio pretendentų.

„Pernai bendrabutyje dirbo keturios auklėtojos, kaip mamos mūsų mokiniams. Per metus pamatėme, kad berniukams, ypač vakarais, po pamokų ruošos, reikia tėviško žvilgsnio. Kalbantis su V. Satkevičiumi labai jautėsi jo patirtis dirbant bendrabučiuose. Tai buvo didelis privalumas“, – aiškino J. Pauliukienė.

Liepų al. esančiame sporto gimnazijos bendrabutyje šiais mokslo metais gyvens 135 mokiniai, suvažiavę iš Klaipėdos, Šilutės, Mažeikių, Marijampolės, Zarasų, Anykščių ir kitų Lietuvos kampelių.

Šiais metais Sporto gimnazijoje mokysis 225 būsimi sportininkai. Maždaug pusė jų, 135-i, gyvena mokyklos bendrabutyje. Mergaičių jame – mažuma, vos 35-ios.